270 participants a la 72a Travessia Popular del Port de Blanes

travesia14

Foto: Quim Llorens

Un total de 270 persones han participat avui a la 72a Travessia Popular del Port de Blanes. El fet que hagi coincidint el mateix cap de setmana que també s’han celebrat sengles travessies a Sant Feliu de Guíxols i Roses ha fet minvar la participació respecte l’any passat, en què es va assolir el rècord absolut amb 380 nedadors i nedadores

Per segon any consecutiu els participants han rebut un barret de bany amb el número de participant perquè el duguessin posat durant la prova. D’aquesta manera, s’identificava millor els participants –que també duien escrit el seu número d’inscripció escrit al braç-, a l’hora que se’ls feia un obsequi de record per a tothom, ja que al casquet hi figura imprès tant el nom com el número d’edició de la travessia.

home14

Foto: Quim Llorens

En la categoria d’Open Masculí el nedador més ràpid ha estat Àlex Castejón, del CN Calella. El jove esportista ha estat enguany medalla de plata en els 200 m braça de la Copa Comen de Natació del Mediterrani 2014, i entrena en el CAR de Sant Cugat. Per la seva banda, en l’Open Femení la primera classificada per tercer any consecutiu ha estat Aida Bertran, del CE Mediterrani, que actualment és Campiona d’Espanya en la categoria junior, i està especialitzada en proves que transcorren en aigües obertes.

Foto: Quim Llorens

Foto: Quim Llorens

Els següents trofeus que s’han lliurat han estat pels dos primers nedadors blanencs en masculí i femení que han fet el millor temps en la travessia. Enguany han estat Ricard Pujol Belmonte i Rebeca Martín. La resta de distincions que s’han entregat, tal i com marca la tradició, han estat pels més veterans i els més joves de la travessia.

Els dos nedadors més grans han estat d’una banda Ramon Sánchez Arroyo, de 80 anys, i de l’altra Núria Gascons Viader, de 76 anys. Val a dir que tots dos ja van ser distingits per la seva veterania en l’edició de l’any passat de la Travessia. Pel que fa als dos participants més joves, han estat Sergi Cardona, de 7 anys i Mar Páez, de 4 anys.

La cerimònia de lliurament de trofeus s’ha tancat entregant una distinció especial per a un nedador paralímipic en recompensa al seu esforç afegit al participar en la travessia. Es tracta d’Ivan Fernández, del CN Sabadell. Enguany ja ha estat la quarta vegada consecutiva en què el nedador ha participat en la prova blanenca.

A banda dels trofeus als primers classificats així com les distincions, tots els nedadors i nedadores han anat rebent en el moment de la seva arribada a peu de platja una medalla de record que els ha lliurat l’alcalde en funcions, Nicolàs Laguna, acompanyat de diversos membres de l’equip de govern. Posteriorment, abans de l’entrega de premis, s’ha ofert el tradicional esmorzar a base de coca i refrescos a la llotja del peix.

Dispositiu de seguretat

Durant tota la prova –que té un recorregut de 900 metres- diversos vaixells lleugers han anat seguint els participants per si algun d’ells necessitaven algun tipus d’atenció per cansament o per algun altre motiu, com per exemple la possible presència de meduses. Sobre aquest aspecte, a la seva arribada a la platgeta del port els sanitaris de Creu Roja han atès tan sols a un parell de participants que havien patit picades, cap d’elles de gravetat.

D’altra banda, els membres del Servei de Socorrisme i Vigilància de les platges de Protecció Civil també han estat nedant durant força metres de la travessia acompanyant alguns dels seus participants que necessitaven d’un suport per poder acabar-la. Quan els darrers nedadors acompanyats dels socorristes han arribat finalment a la platja, el públic assistent els ha dedicat un càlid aplaudiment.

Per poder organitzar la 72a Travessia Popular del Port l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament ha comptat amb la col·laboració del Club Vela Blanes, la Confraria de Pescadors, Ports de la Generalitat, Dipsalut -organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona-, Policia Local i Protecció Civil de Blanes.