15 unitats de serveis d’emergències van intervenir ahir en l’extinció d’un incendi forestal a Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

Efectius dels cossos d’emergències van intervenir ahir a la tarda en l’extinció d’un incendi que es va declarar en una zona forestal lluny de Blanes. En total, van intervenir 5 camions dels Bombers, un vehicle de comandament i un helicòpter d’aquest cos; 2 unitats d’Agents Rurals; 1 de l’Agrupació de Defensa Forestal; Protecció Civil i 4 unitats de la Policia Local de Blanes.

L’avís de l’incendi s’ha rebut quan eren les 15:20 h d’ahir dijous, i en menys de tres hores es va donar per extingit, ja que l’operatiu va concloure quan eren les 18:15 h. El sinistre no va provocar danys personals, no va fer falta desallotjar cap persona, i va estar en tot moment controlat, sense témer que pogués propagar-se.

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

En total, es van cremar uns 1.070 merres quadrats de canyes d’una riera situada en un camí rural que va des de la carretera d’accés a la Costa Brava (GI-682) fins a la carretera de Blanes a Tordera (GI-600). El fet que s’hagin localitzat fins a cinc focus d’ignició ha aixecat les sospites dels efectius que han estat treballant a la zona. A més, la vegetació que ha cremat és molt verda i està prou humida per efecte dels continuats episodis de pluges que hi ha hagut durant els darrers dies.

Per aquest motiu, els Agents Rurals han obert una investigació per esbrinar quina ha estat la causa de l’incendi, ja que se sospita que podria haver estat provocat.