La Joventut Socialista de Blanes demana que es reconsideri el canvi d’ubicació de Barrakes

El passsat divendres l’actual govern de Blanes presidit per Josep Trias va demostrar un cop més la poca importància dels joves en les seves polítiques. Ja ho havia fet anteriorment amb l’espai juvenil Morralla: els joves els hi molestem, per això aïllen els nostres espais, i a la mínima que poden els tanquen, segons afirma la Joventut Socialista de Blanes en el comunicat de premsa que reproduïm.

 

Feia temps que alguns veïns dels Pins es queixaven dels sorolls que provoca qualsevol dels actes de Festa Major, inclòs els concerts de les Barrakes. Som conscients d’aquest malestar, però no podem entendre la manera unilateral de fer d’aquest govern, el qual només ha tingut en consideració una de les part implicades, deixant als joves i els organitzadors sense cap tipus de veu.

L’alternativa que proposen, fer el festival Sa Costa Barrakes als terrenys de la Ciutat Esportiva, la trobem totalment inviable, ja què s’ha fet precipitadament, sense tenir en compte els pros i contres d’aquesta decisió. Algú ha pensat en que els dies de focs hi ha greus problemes de mobilitat? Que per accedir a la Ciutat Esportiva cal passar per una carretera que durant els dies de focs està col·lapsada? S’ha pensat que els joves també volem veure els focs? S’ha pensat en la seguretat viària de la gent que vagi amb vehicle propi o a peu? I els sorolls que implicarà pèls veïns de Mas Cremat i Ca la Guidó, tot i encarant els altaveus cap a Tordera? suposem que s’ha contemplat que just darrera tenim el turó d’en Montells i que el so rebotarà.

Després de plantejar-nos tot això no trobem coherent la manera d’actuar de l’actual govern, creiem que els problemes s’han d’afrontar de cara, parlant amb tots els implicats, valorant conjuntament diferents propostes, per tal de trobar la millor solució per tots els ciutadans de Blanes. Entenem que a partir d’ara els partits que governen o els que els hi donen suport, no poden parlar de participació ciutadana perquè ha quedat en evidència que no la practiquen ni la volen aplicar.

Per tant, des de la Joventut Socialista de Blanes demanem una reconsideració del canvi d’ubicació, que el govern plantegi més alternatives per estudiar-les conjuntament amb els joves, l’Associació de Barrakes i les associacions de veïns implicades i que no imposi una solució unilateralment, ja què creiem que hi ha altres ubicacions que perjudicarien a menys gent i no tenen tantes problemàtiques com la Ciutat Esportiva.