Recullen a Blanes i Lloret prop de 2.700 euros per lluitar contra el Parkinson

L’Associació Catalana de Parkinson de Blanes i Comarca de la Selva / Alt Maresme ha recollit prop de 2.700 euros durant les jornades de postulació fetes aquest cap de setmana a Lloret i Blanes. Els diners serviran per a finançar tallers de fisioteràpia per als afectats que formen part de l’entitat. Aquesta quantitat s’ha donat a conèixer amb motiu del Dia Mundial del Parkinson. Es tracta d’una malaltia neurodegenerativa crònica que va incapacitant el malalt de forma progressiva. Normalment, afecta el moviment de les persones, però també altera l’expressió de les emocions o la funció cognitiva.

La diada es va celebrar ahir i serveix per recordar que pateixen Parkinson un 2% de les persones de més de 65 anys. Això representa, a l’Estat espanyol, uns 150.000 pacients. Tot i això, es calcula que els afectats poden ser molts més, ja que hi ha milers de persones sense diagnosticar.

En aquest sentit, el president de l’Associació Catalana de Parkinson de Blanes i comarca, Antonio Olmo, anima els afectats «a reconèixer que tens Parkinson, per a enfrontar-se a la malaltia i lluitar contra l’apatia».

L’entitat -amb seu a Blanes- compta amb un centenar de socis, que duen a terme tot tipus de tractaments, com fisioteràpia o logoteràpia. Però no només té cura de malalts de Parkinson. «Som una associació oberta a afectats de fibromiàlgia, esclerosi, alzheimer…. fer teràpies que els van bé», exposa Olmo.

Text: Nova Radio Lloret

 

Per tal de celebrar la diada dedicada al Parkinson, l’associació blanenca, que és d’àmbit comarcal, organitza avui una xerrada. Es duu a terme en el centre cultural dels Padrets, a Blanes, a partir de les 18 h. La temàtica és la investigació de la malaltia en l’àmbit sanitari. Demà duen a terme una sortida a Barcelona, per escoltar una conferència a la clínica Teknon.