Iniciativa obre el procés de primàries per escollir cap de llista a Blanes

icvL’agrupació d’Iniciativa per Catalunya Verds va aprovar la setmana passada en assemblea el reglament intern per al procés de primàries que engeguen per primera vegada a Blanes entre la militància i simpatitzants.

D’aquesta forma, avui s’obre el període per a la presentació de candidatures i la recollida dels avals necessaris per a optar a encapçalar la llista d’Iniciativa en aquest municipi de La Selva, on l’agrupació ha decidit engegar aquest procés de primàries com un exercici de radicalitat democràtica.

El termini per a la presentació de candidatures i la recollida d’avals s’allargarà una setmana, fins al 3 de juliol, en què es proclamaran els candidats o les candidates, si hi ha més d’una candidatura. En aquest punt, es procedirà a la votació després d’un període de debat i d’informació als militants i simpatitzants. El reglament preveu que si només es presenta una candidatura, aquesta sigui refrendada per l’assemblea de l’agrupació blanenca en substitució del procés de votació.

Amb aquest procés de primàries, l’organització ecosocialista dóna el tret de sortida a sumar amb altres forces polítiques i socials per aconseguir un govern blanenc que aturi les polítiques privatitzadores i de retallades que han dut a terme els darrers governs de CiU, PP i PSC.