Resultats de la consulta sobre la independència a Blanes

Una blanenca vota a la taula electoral ubicada al Passeig de Mar

La Consulta sobre la Independència de Catalunya organitzada per Blanes Decideix va començat puntualment ahir a les 9 hores del matí en els vuit col·legis i nou urnes habilitades. Els col·legis electorals s’han distribuït de tal manera que s’arribés a tots els barris i que la població pogués exercir el dret a vot a menys de 500 metres del seu domicili.

La jornada electoral ha transcorregut amb normalitat i sense incidències. Els col·legis amb més participació han estat per aquest ordre: Passeig de Mar (542 vots), Casa del Poble (457 vots) i Quatre Vents (259 vots), seguits del Centre Catòlic (171 vots), els Pins (158 vots), la Pedrera (77 vots), la Plantera (75 vots) i Ca la Guidó (56 vots).

Les 18 jornades de vot anticipat realitzades els darrers mesos han permès comptar amb un bon punt de sortida i sumar un total de 1.046 vots (3.12%).

La participació final ha estat de 2.841 vots, que significa un 8,47% del cens electoral de la consulta (33.534 hab.). En cas de ser un referèndum oficial, on els col·lectius immigrants i entre 16 i 18 anys no tindrien dret a vot (27.464 hab.), el percentatge de vot seria d’un 9,87%.

L’escrutini obtingut ha estat de 2.718 vots pel SÍ (95,70%), 76 vots pel NO (2,68%), 46 vots blancs (1,62%) i un vot nul (0,04%).

La jornada electoral ha comptat amb la visita de dos observadors internacionals provinents de Flandes del partit N-VA, que s’han interessat pel funcionament de la consulta.

Blanes Decideix es va constituir a principis del 2010 arran de la moció aprovada pel ple municipal el setembre de 2009. Des d’aquell moment l’entitat ha anat sumant voluntaris contínuament fins arribar als 130 i més d’una trentena d’entitats locals, esportives i culturals així com els partits polítics CiU, ERC, CUP i SI que s’hi han adherit.

Els nostres objectius eren donar la oportunitat als blanencs d’exercir el seu dret a vot sobre la independència de Catalunya i cohesionar el teixit associatiu blanenc, cosa que s’ha aconseguit amb escreix. Un cop realitzada amb èxit la jornada, els organitzadors valorem molt positivament la participació obtinguda i la tranquil·litat democràtica amb què s’ha desenvolupat.