L’ACA licita les obres per retirar els antics pous de captació de la dessalinitzadora de la Tordera, ubicats a Blanes i Malgrat de Mar

L’Agència Catalana de l’Aigua ha fet pública avui la licitació d’un contracte d’obres destinat a desmantellar els antics pous de captació de la dessalinitzadora de la Tordera, ubicats a les platges de Blanes (la Selva) i Malgrat de Mar (Maresme).

Els blocs de formigó / Foto: JFG - Blanesaldia.com

Els blocs de formigó / Foto: JFG – Blanesaldia.com

Es disposa d’un termini per presentar ofertes que finalitza el 3 de juliol. Els treballs, pressupostats amb un import màxim de 494.000 euros (més IVA), tindran una termini d’execució de tres mesos i començaran, previsiblement, a la tardor.

La dessalinitzadora de la Tordera va ser ampliada durant el 2010, fent possible que es dupliqués la seva capacitat de producció, i també es va habilitar una nova captació d’aigua. Aquesta agafa el recurs a través d’una conducció que situa el punt de captació a centenars de metres mar endins i a una certa profunditat, amb l’objectiu d’evitar danys en cas de temporals.

Els pous que es pretenen desmantellar amb la licitació d’aquest contracte són els antics pous de captació de la dessalinitzadora, que estaven a primera línia de costa.