La consulta independentista a Blanes es desenvolupa amb normalitat

Avui a les nou del matí s’han obert els vuit col·legis electorals de Blanes (Selva) per votar a la consulta sobre la independència. En un primer moment, algunes meses s’han trobat amb poques butlletes del no, tot i que els organitzadors ho han solucionat ràpidament. Es tracta del municipi més gran de la Costa Brava on més de 33.500 persones estan cridades a les urnes.

El portaveu de Blanes Decideix, Joaquim Planells, espera que la bona meteorologia animi a la gent a acostar-se a les urnes. S’han mobilitzat un total de 130 voluntaris i més de trenta entitats s’han adherit a la plataforma. El vot anticipat s’ha situat en els 1.105 vots, que representa un 3,5% del cens. A les 13 hores ha votat el 2,37% del cens que, amb el vot anticipat fa pujar la participació al 5,87% del total d’electors.

Els llocs en els quals es pot votar fins a les 20 hores són: Casa del Poble; Passeig de Mar (davant del Carrer Ample); Centre Catòlic; Escola Quatre Vents; Local Social La Pedrera (davant Policia Local); Els Pins (davant la Parròquia dels Pins); La Plantera (Avinguda Catalunya amb Garcia Lorca) i Ca l’Aguidó (Parròquia Sta. Teresa).

Un portaveu de Blanes Decideix, organitzador de la consulta a la població, va manifestar aquest matí que a les 22 hores esperen haver completat el recompte de vots. A més de Blanes, avui es fan votacions en altres 21 poblacions catalanes. Excepte Barcelona, les dades de les restants 20 poblacions es centralitzen a la Casa del Poble.

Text, fotos i edició: JFG