Extraordinari concert gratuït aquest dissabte a l’Església Santa Maria de Blanes

Vídeo publicat a YouTube el 17-12-2009
Dissabte 14 de juny a les 8:30 del vespre tindrà lloc un extraordinari concert de música coral a l’Església de Santa Maria de Blanes. A la primera hi actuarà el Cor de Cambra Sota Palau, entitat local de qualitat reconeguda, i a continuació The Plano Civic Chorus amb The Sanctuary Choir of First Presbyterian Church in Richardson (Texas; Estats Units).


concert_chorusThe Plano Civic Chorus depèn de l’església metodista de la ciutat de Plano, d’uns 250.000 habitants situada al comtat de Collins, i el Sanctuary Choir està integrat a l’església presbiteriana de la ciutat de Richardson, de poc més de 100.000 habitants que està entre els comtats de Dallas i Collins.

Els separen 13 km i els uneix la figura del director, Ralph Frederick Stannard, que comparteixen.
L’experiència d’unir els dos cors ja va tenir una primera edició l’any 2002, quan van fer una gira per Anglaterra, Escòcia i Gal•les.

L’any 2005 els dos grups es van tornar a unir i van fer un segon viatge europeu que els va portar a actuar a la República Txeca, Àustria i Suïssa. El 2008 van actuar a París, a la catedral de Notre Dame i a La Madeleine així com a la Basílica de San Marco de Venècia.  Fa tres anys van visitar Berlín, Wittenberg, Munich i Florència.

I ara, després d’actuar a la Sagrada Família de Barcelona, els tindrem a Blanes, abans de seguir la gira per França: Aix-en-Provence, Macon i París, on repetiran a la catedral de Notre Dame i a La Madeleine.

Mentre Sota Palau oferirà un petit mosaic de música catalana i espanyola, el cor americà interpretarà un escollit repertori d’autors americans i europeus. El concert finalitzarà amb la interpretació conjunta del cor blanenc i els americans d’una peça del renaixement espanyol i una sardana que des de Texas han preparat expressament per aquest concert.

L’experiència d’unir els dos cors ja va tenir una primera edició l’any 2002, quan van fer una gira per Anglaterra, Escòcia i Gal•les. L’any 2005 els dos grups es van tornar a unir i van fer un segon viatge europeu que els va portar a actuar a la República Txeca, Àustria i Suïssa.

El 2008 van actuar a París, a la catedral de Notre Dame i a La Madeleine així com a la Basílica de San Marco de Venècia. Fa tres anys van visitar Berlín, Wittenberg, Munich i Florència.
I avui, després d’actuar a la Sagrada Família de Barcelona, els tenim aquí, abans de seguir la gira per França: Aix-en-Provence, Macon i París, on repetiran a la catedral de Notre Dame i a La Madeleine.