Tot a punt pel ‘Blanes 12’ del 6 al 8 de juny, amb 156 empreses adherides i més de 50 activitats gratuïtes

Foto: JFG - Blanesaldia

Foto: JFG – Blanesaldia

A partir d’aquesta tarda i durant tot el cap de setmana se celebra a la ciutat la promoció Blanes 12, que està organitzada per l’Ajuntament de Blanes amb la col·laboració de l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC) i el suport de diverses entitats, empreses, comerços i establiments privats, alguns dels quals han actuat també com a patrocinadors.

Una vegada més, tot està a punt perquè durant tres dies la ciutat bulli d’activitats. La previsió es que Blanes 12 atraurà encara un major volum de participants que les edicions anteriors. Això és perquè enguany torna a coincidir amb el mes de juny, quan el bon temps afavorirà gaudir dels atractius amb què compta el municipi, als quals s’afegeixen els què s’organitzen en motiu de Blanes 12.

L’acció promocional compta amb un pressupost de 48.000 euros. La nova edició significa un salt qualitatiu, ja que aplega un ventall d’ofertes i activitats més variades i atractives. L’objectiu continua sent promocionar i posicionar el municipi com a ciutat comercial, turística i cultural de la Costa Brava.

Participació de 156 empreses i establiments

Foto: JFG - Blanesaldia

Foto: JFG – Blanesaldia

En aquesta nova edició participen un total de 156 empreses, de les quals 92 són comerços que s’han adherit a la campanya de la Nit de Compres, la Shopping Night que es fa aquest nit. L’activitat culminarà a la mitjanit, amb un sorteig que organitza l’ABBC, i que repartirà quatre vals de compra valorats en total en 12.000 euros, concretament un val de 6.000 euros i tres vals de 2.000.

En l’àmbit de la gastronomia, hi ha 38 bars i restaurants que oferiran promocions en tots els àpats durant els tres dies: des de divendres a la nit fins diumenge al migdia. La novetat d’enguany és que, a banda dels menús i ofertes al preu de 12 euros, hi haurà 10 establiments on s’inclourà un menú infantil al preu de 8 euros.

Foto: JFG - Blanesaldia

Foto: JFG – Blanesaldia

Es tracta de restaurants per a tots els paladars: des de cuina d’autor i tapes, passant per la catalana, mexicana, grega i italiana, fins a la cuina tradicional i creativa. Això sense comptar els bars, cafeteries i gelateries que també s’han adherit a l’acció promocional i que, en molts casos, amenitzaran els àpats amb actuacions i altres activitats d’entreteniment.

Per la seva banda, hi ha 13 empreses d’allotjament que s’han adherit enguany al Blanes 12. D’aquest total, 4 van ofertar 188 places a 12 euros per persona i nit, que es van sortejar la setmana passada entre les 226 inscripcions que es van fer per optar-hi. Es tracta de l’Hotel Pimar, Hotel Stella Maris, Hotel Beverly Parki i Apart-Reception Blanes. Els altres 9 establiments ofereixen diverses promocions directament a través de les seves respectives planes web.

També, cal comptar amb 5 establiments que ofereixen ofertes i promocions en tractaments de bellesa, perruqueria i spa, així com 8 empreses d’activitats complementàries, com ara creuers, visites guiades a les dues factories de cervesa artesana, entrades pels dos jardins botànics de la vila, inflables, etc

Més de 50 activitats gratuïtes per a tots els gustos

Foto: JFG - Blanesaldia

Foto: JFG – Blanesaldia

Durant els tres dies de Blanes 12 s’han organitzat més de 50 activitats que es poden consultar al web oficial www.blanes12.cat, entre les quals destaca el concert d’Ol’Green, finalista al programa de TV3 Oh Happy Day. L’actuació es farà al Teatre diumenge a les 19 h i el preu de les entrades és de 12 euros.

Els qui vulguin gaudir d’una sessió de DJ nocturna a l’aire lliure podran assistir a l’espectacle gratuït 40 Principales Tour al Passeig de Mar. També hi haurà activitats prou variades, com per exemple l’espectacle itinerant de carrer Els Somnis d’Alícia dissabte a la tarda; contes en anglès per al públic infantil tant dissabte com diumenge i, finalment, el taller i l’exhibició castellera amb la Colla dels Maduixots de l’Alt Maresme.

Places d’aparcament

El próximo sábado día 15 podría entrar en servicio

Foto: JFG – Blanesaldia

Perquè tant els visitants com la ciutadania que viu lluny del centre puguin aparcar al mateix rovell de l’ou on hi ha la major part d’activitats, l’Ajuntament de Blanes ha signat un conveni amb l’empresa d’aparcaments Saba, que gestiona el pàrking soterrat del Passeig de Mar. L’acord estableix que els tres dies en què es farà l’acció promocional, des de divendres i fins diumenge, es podrà aparcar pagant una tarifa plana de 12 euros.

Les primeres quatre hores el preu de l’aparcament tindrà la tarifa habitual. Un cop passades aquestes hores inicials, i fins a arribar a les 24 hores, només es pagarà el preu de 12 euros. La tarifa plana l’aplicarà directament l’empresa responsable de l’explotació de l’aparcament, i no cal presentar cap val promocional per gaudir-ne.

D’altra banda, també hi haurà la possibilitat de deixar estacionat el vehicle al pàrking l’esplanada del costat de l’antic pavelló d’esports, a la zona d’Els Pins-Centre. Es tracta d’una gran superfície que va ser asfaltada i condicionada l’any passat, i que compta amb més de 2.000 places d’aparcament gratuïtes.