El Concurs de Relats Breus per a Joves Bolleré amplia la franja d’edat a nens i nenes de 12 a 14 anys

Guanyadores i finalistes de l'última edició del concurs literari

Guanyadores i finalistes de l’última edició del concurs literari

L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Blanes, amb el suport de les Regidories de la Biblioteca i Recursos Informàtics, ha convocat la vuitena edició del Concurs de Relats Breus per a Joves Bolleré, que ha incorporat diverses novetats.

La més destacada és que s’ha fet un nou repartiment de les franges d’edat que fins ara hi podien concórrer, dels 15 als 29 anys, i ha creat una nova categoria fora de concurs per a nois i noies de 12 a 14 anys.

Tot plegat, amb l’objectiu de motivar la participació d’un major nombre de relats, seguint amb la fita que va menar la creació d’aquest certamen: fomentar la creació literària entre els joves, així com promoure els valors culturals de la literatura. Des que es va posar en marxa, el concurs de relats breus Bolleré ha estat ben rebut entre la població jove amb vocació literària, que l’ha vist com una oportunitat per donar a conèixer els seus escrits, al estar vinculat a l’edició d’un llibre amb els relats finalistes i guanyadors.

D’aquesta manera, enguany la convocatòria ha passat de les dues categories que hi havia fins ara (de 15 a 20 anys i de 21 a 29 anys) a tenir-ne tres: la categoria A és per a nois i noies de 15 a 18 anys; la categoria B per a joves de 19 a 25 anys i la categoria C per a concursants que tinguin de 26 a 29 anys. Les bases del concurs estableixen que durant el període de presentació dels treballs han de comptar amb aquestes edats.

Categoria per a nens i nenes de 12 a 14 anys

La nova categoria fora de concurs que s’ha creat coincidint amb aquesta vuitena edició és per a nens i nenes de 12 a 14 anys, i hi haurà un únic premi: un lot de llibres a triar pel guanyador o guanyadora, valorat en 50 euros. Per la seva banda, en cadascuna de les tres categories a concurs s’escollirà un relat guanyador i un altre de finalista, que es premiaran amb els mateixos imports en metàl·lic. El premi per a l’autor o autora del relat guanyador és de 200 euros, mentre que el/la finalista rebrà 100 euros.

Una altra de les novetats d’aquesta vuitena edició és que el concurs retorna als seus orígens, en el sentit que els treballs podran ser escrits en català o en castellà de manera indistinta. Aquests darrers anys, la única llengua en què podien ser presentats els relats era el català, però s’ha decidit que puguin ser en els dos idiomes per adaptar-se a l’actual realitat juvenil, donat l’alt índex d’immigració que hi ha en aquest municipi.

Els nois i noies que vulguin participar al concurs podran presentar els treballs de l’1 al 13 d’octubre de 2014, al Registre General de l’Ajuntament de Blanes. La temàtica dels treballs és lliure, i han de tenir una extensió mínima de 3 fulls i una màxima de 6 fulls.

Els relats guanyadors i finalistes seran escollits per un jurat format per vuit persones i encapçalat pels regidors de Joventut i Educació, Xavier Marcos i Susana Ramajo, respectivament. Tots els treballs s’editaran en format PDF i es publicaran a través de la web de l’Ajuntament de Blanes perquè siguin d’accés universal.

El veredicte públic i el lliurament de premis es farà el dia 12 de desembre de 2014 a les set del vespre, al Casal de Joves Morralla, Espai Creatiu. Les bases del concurs es poden consultar al Casal de Joves Morralla, Espai Creatiu (Avinguda de l’Estació 70, nau 4) al web de l’Ajuntament de Blanes, així com al Telèfon 972 379 329.