Esquerra i Reagrupament presenten la coalició «Junts per Blanes»

Josep M. Garcia (Reagrupament), Conxita Boldú (ERC) i Josep M. Calabuig (membre independent i adherit a SI)

Ahir dimecres 30 de març es va presentar la coalició electoral «Junts per Blanes» formada per un acord entre Esquerra Republicana de Catalunya de Blanes i Reagrupament. Aquest acord arriba desprès de setmanes de converses entre les diferents formacions independentistes de la Vila que s’han ofert a dialogar per tal de construir un projecte comú per a la Vila de Blanes. Aquestes converses s’han produït amb membres de Solidaritat (SI), Reagrupament Independentista (Rcat) i amb Democràcia Catalana (Dcat).

 

Pel que fa a Solidaritat s’ha de dir que han decidit declinar integrar-se en aquesta coalició per tenir uns interessos diferents als nostres, no obstant això hi ha membres SI que han volgut formar part de la nostra proposta, a títol personal com independents.

Per altra banda, Democràcia Catalana finalment no ha participat a la coalició per falta de persones que poguessin involucrar-se en el projecte a la Vila de Blanes. És per això, que finalment la coalició ha estat conformada per Esquerra Republicana de Catalunya, Reagrupament Independentista i membres adherits a Solidaritat a títol individual com independents.

Des de totes les parts que conformem la coalició «Junts per Blanes» coincidim que ha estat un procés de negociació agradable i ha estat molt fàcil posar-nos d’acord i arribar a un consens sobre un programa i projecte per la Vila de Blanes.

Tot i això, des de la coalició Junts per Blanes, resten obertes totes les portes per integrar a diferents col·lectius, partits i persones per engruixir aquesta candidatura.

Junts per Blanes és una candidatura clarament independentista, que vol treballar des dels municipis per construir la força d’un moviment d’alliberament nacional dels Països Catalans, a partir del treball i l’esforç d’un model de ciutat molt concret.

Els acords bàsics de la coalició Junts per Blanes

Des de la coalició conformada per Esquerra Blanes i Reagrupament, s’ha arribat a diferents acords programàtics, sobre el model de ciutat que volem. En aquest sentit, s’està treballant a dia d’avui per acabar de tancar el programa electoral, partint des de la base que volem un model de ciutat que millori i faci més efectiva l’atenció a la ciutadania blanenca, que treballi per una bona promoció econòmica dels teixits productius de la ciutat, i que permeti cohesionar un espai social comú entre totes les blanenques i blanencs. Tot això, sempre tenint especial cura pel foment de la cultura i la llengua, com a valors de cohesió social i per tal de crear consciència de que som i a on volem arribar com a poble.

Per altra banda, totes les parts i membres participants de la coalició, han escollit per unanimitat que l’actual regidora d’Esquerra a l’Ajuntament de Blanes, la Conxita Boldú, sigui la cap de llista i alcaldable de Junts per Blanes a les properes eleccions municipals. Pel que fa a la resta de llocs de la llista, s’està treballant per incorporar als diferents components de la coalició “Junts per Blanes”.

Finalment, des de Junts per Blanes creiem que aquest acord és converteix amb la única garantia per l’independentisme a Blanes, en que estem disposades i disposats a treballar per assolir els millors resultats, al mateix temps que volem deixar la porta oberta a parlar amb tothom per tal de sumar esforços.

Edició: JFG – Foto: ERC Blanes