ICV-EUiA Blanes demana que es continuï el pla director del Passeig de Mar malgrat el projecte final del Club de Vela

Dimarts es va presentar el projecte per urbanitzar la coberta del Club de Vela sobre el passeig

El posarà una capa de sauló i jardineres movibles

El posarà una capa de sauló i jardineres movibles

A l’octubre de 2013, fa més de mig any, l’equip de govern va informar de la proposta original del Club de Vela per l’acabat del passeig de mar que hi ha sobre les obres d’ampliació del Club de Vela.

En aquell moment, els diferents grups municipals de la oposició no hi vam estar d’acord pel tractament que el projecte feia sobre el passeig. Llavors, ICV-EUiA va proposar fer un estudi integral del passeig de mar, fent-ne un pla director per debatre quin passeig de mar volíem per Blanes, i que el Club de Vela s’hi integrés en aquest projecte, i no fós un ‘pegat’ més.

cv_saulo2Entre d’altres, s’hi evidenciava la necessitat d’ordenar les terrasses del Passeig de la Mestrança (el tram de passeig amb sauló); solucionar el problema dels bassals d’aigua que es formen quan plou; preveure espais per un carril bici, o fer accessibles l’accés a la platja, ara amb escales i no apte per persones amb mobilitat reduïda, o millorar la connexió entre el Passeig i el Port de Blanes.

En aquell moment, es va proposar que tots els grups fessin una primera proposta, on el grup municipal d’ICV-EUiA Blanes va ser l’únic del Ple en presentar-ne una, reunint-se amb l’AAVV del Port i amb el Club de Vela per apropar-ne posicions. Des de la presentació de la proposta, hi ha hagut diverses modificacions segons les peticions dels grups municipals, veïns i Club de Vela.

Ahir dimarts, però, l’equip de govern del PSC va tancar aquest procés de participació i discussió sobre la globalitat del passeig, i va presentar als grups municipals el projecte del Club de Vela. L’entitat tramita el permís d’obres per acabar la coberta sobre l’ampliació del Club de Vela, sense que s’hagi arribat a consensuar aquest pla director del Passeig de Mar.

El regidor d’ICV-EUiA, Víctor Catalan, ha declarat que «entenem la necessitat de tenir arranjada la zona per la temporada turística, i per això hem demanat que el projecte que ara s’hi farà no hipotequi qualsevol actuació posterior, i que sigui flexible a les necessitats del veïnat i la població».

Catalan ha agraït al regidor d’Urbanisme Miquel Lupiáñez el contacte permanent amb els grups municipals per mantenir-los informats cada setmana i al Club de Vela per ser receptius a les peticions de l’Ajuntament i per cedir aquest espai al municipi.

Catalan ha afegit que «malgrat tot, demanem que es continuï el pla director per dibuixar el passeig de mar que necessitem amb participació ciutadana, ja que té problemes estructurals que cal afrontar i planificar per anar desenvolupant a mesura que tinguem recursos, i creiem que una inversió de 700.000 euros que farà el Club de Vela s’ho valia».