La Biblioteca de Blanes incorpora una escultura de l’artista Rafael Teixidó

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

L’espai interior de la Biblioteca Comarcal de Blanes conegut com el Pati de la Magnòlia, ha incorporat aquesta setmana l’escultura L’equilibri de la lectura, obra de l’artista torderenc Rafael Teixidó Mariné, que l’ha cedit de manera gratuïta a l’Ajuntament de Blanes.

L’escultura mesura està feta d’armat de ferro i ciment, amb acabats exteriors folrats amb embolcalls de paper diari, està pintada amb colors vius, i s’ha instal·lat a un dels extrems del pati obert a l’aire lliure que hi ha a l’interior d’aquest equipament cultural. El Pati de la Magnòlia s’utilitza habitualment per concloure les recepcions relacionades amb actes que es fan a la Biblioteca Comarcal.

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

Aquesta és la segona obra creada per Rafael Teixidó Mariné que ha cedit de franc aquest any a la Biblioteca Comarcal. A principis d’any ja va fer el mateix amb un quadre de pintura plàstica abstracte que representa uns joves llegint. La decisió de regalar aquest quadre la va prendre l’artista en assabentar-se que es posava en marxa el nou espai a la Biblioteca Jove, i per això va cedir una obra seva relacionada amb l’àmbit on actualment està penjada.

Exposició de Rafael Teixidó

La instal·lació de l’escultura L’equilibri de la lectura s’ha fet aquesta setmana, coincidint amb la inauguració de l’exposició de Rafael Teixidó que s’allotjarà durant aquests dies a la Biblioteca Comarcal. Es tracta d’un recull de 50 quadres de petit i gran format que estan exposats al vestíbul, a la Biblioteca Jove i a la Sala d’Actes Roberto Bolaño. Aquest darrer àmbit és un espai que habitualment no sol allotjar aquest tipus d’obres, de manera que ho fa excepcionalment.

QuadreLa inauguració la van encapçalar la regidora de la Biblioteca Comarcal i la seva directora, Susana Ramajo i Gemma Ciuró respectivament. Durant l’acte Rafael Teixidó va explicar que, posats a definir, els seus quadres s’han d’inscriure dins la tendència del ‘surrealisme absurd’, una mena de variant del surrealisme molt més ingenu i pur que el què estem acostumats a contemplar en d’altres artistes.

Encapçala l’exposició el quadre de més gran format que la resta titulat Som qui som, una frase extreta d’una cançó de Raimon que, tal i com recorda Rafael Teixidó, diu moltes coses tant de la seva obra com de la seva manera de veure el món. En aquest sentit, l’artista es defineix així: “Sóc un esperit lliure que represento els pintors anònims, tenint en compte que anònim només ho pot ser qui s’ho mereix. M’agrada jugar sense fer mal a ningú”.

Justament tot això és el què amaguen les obres de Rafael Teixidó, un recull de quadres a darrera dels quals –de cadascun d’ells- es pot intuir tota una història que, sota les explicacions de l’artista, acaben sent molt entenedores. Es tracta de l’obra d’algú que quan pinta es diverteix i comunica a qui veu els seus quadres que no està precisament davant d’un autor que vulgui perdre el temps que li ha donat la vida lliurant-se a l’amargor fàcil en què es recreen molts humans.

L’exposició de Rafael Teixidó Mariné es podrà visitar fins el 31 de maig de dilluns a divendres, de 9’30 a 14 i de 16 a 20’30 h, així com els dissabtes de 9’30 a 14 h.