La cantant, guitarrista i compositora Rusó Sala actuarà demà al cicle ‘Música a l’Esperança’ amb Caterina Fadda

L’enamorament musical entre aquestes dues artistes ha donat peu a un repertori que gira al voltant de les composicions de la Rusó Sala, embellides pels colors de la musicalitat que la Caterina aporta amb la seva guitarra.

D’aquesta manera s’estableix un diàleg entre dones, la catalana i la sarda, tan semblants i diferents a l’hora, aconseguint que la música es converteixi, una vegada més, en el pont que obre braços i uneix infinitat de pobles.

Aquest material que interpretaran a Blanes ja ha passat per diversos escenaris de Barcelona (Palau de la Música, Festival Cose di Amilcare, Llibreria Le Nuvole…), per Girona i per Sardegna, amb les tres nominacions al Premio Andrea Parodi, memorial del cantant del grup Tazenda ja desaparegut.

Rusó Sala

Rusó Sala és una cantant, guitarrista i compositora nascuda a Roses. La seva música es mou en un suau vaivé d’onades que van de la música d’autor més íntima fins a les músiques de la Mediterrània; des de la cultura sefardita fins a les melodies araboandaluses.

El seu repertori combina cançons pròpies amb poemes musicats d’Enric Casasses, Joan Vinyoli, Maria Mercè Marçal, Federico Garcia Lorca o Cesare Pavese, entre d’altres.

Combina la feina en solitari amb els projectes de col•laboració, amb artistes de la talla de Kekko Fornarelli, Giulia Valle o Rosa Zaragoza.

Fugint dels camins habituals i posant el nas allà on la curiositat la duia, ha enriquit la seva vessant autodidacta estudiant música moderna al Taller de Músics de Barcelona, cant renaixentista a l’Escola de Música de Bellaterra, i formant-se en la música sefardita de la mà de Rosa Zaragoza.
Des de la presentació del seu primer treball ha girat per escenaris de tot el món, té una especial vinculació amb Itàlia, però també ha recorregut països com Alemanya, Bèlgica, l’Argentina, o fins i tot Malàisia.

Guanyadora de 3 nominacions dins el marc del Premio Andrea Parodi, Sardenya (2013).
Finalista del Certàmen Terra i Cultura (2013) amb la musicació del poema “El fill del Golf de Roses” d’Enric Casasses, guanyadora de la 5a edició del Premi Pino Piras, celebrat a Sardenya, Itàlia (2012); guanyadora del 14è concurs de cantautors d’Horta Guinardó (2010); guanyadora del 32è concurs de la Cançó de Salitja, amb la cançó La meva terra (2010); segon premi concurs de cantautors Esplugajove (2010).

Es poden destacar actuacions al Festival Barnasants 2011 i al Festival Acústica, de Figueres 2009; a la Fira Mediterrània de Manresa, al Mercat de la Música Viva de Vic, a la Sala Jamboree de Barcelona, com a telonera de Javier Ruibal en les seves actuacions a la Ciutat Comtal; a l’Auditori del Conservatorio de León; a l’Auditori Josep Viader de Girona, al Catanzaro Jazz Festival (Calàbria), al Festival Narrazioni de Poggibonsi (Siena) al Spoleto Fringe Fest (Spoleto), al Festival delle arti e delle culture “le Notti delle Muse” a Bari, al Marianello Jazz club (Sorrento) a la Sala Schookoladen (Berlín), al Penang Island Jazz Festival, Malàssia, etc.

 Caterinangela Fadda

Caterinangela Fadda i Rusó Sala

Caterinangela Fadda i Rusó Sala

Caterinangela Fadda és una guitarrista i compositora de Siligo (Sardegna). Va començar els estudis de guitarra clàssica als 9 anys a i es va graduar al Conservatorio de Música “Luigi Canepa”de Sassari ( Sardegna) l’any 2001, sota el guiatge del mestre Armando Marrosu.

Ha guanyat diversos premis en concursos nacionals i internacionals i ha participat en cursos de perfeccionament i masterclasses amb Alberto Ponce, Carles Trepat, Gianpaolo Bandini i Miguel Trapaga. L’any 2010 acaba el postgrau a l’Escola d’Arts Musicals Luthier de Barcelona sota la tutela de Fernando Rodríguez. Forma part de la “Associazione Chitarristica Sassarese”.

Ha participat en concerts amb el Guitar Ensemble i el Cuarteto Rigel . Des del 2006 toca amb la cantautora algueresa Claudia Crabuzza en el duet Violeta Azul i amb aquest projecte l’agost de 2010 van guanyar el “Premio María Carta” a Siligo (Sardegna). Actualment toca a l’espectacle d’Almas gemelas i forma part del grup Dinatatak.
http://www.rusosala.com/
http://www.facebook.com/rusosala
http://www.soundcloud.com/rusosala
http://www.myspace.com/rusok