Actes a Blanes els dies 25, 26 i 27 de març

Divendres 25 de març
§ A les 12 hores, a l’esplanada de terra existent al costat de l’antic Pavelló d’Esports, i organitzats dins del XVIII Congrés Nacional Català d’Urgències i Emergències: Tallers Simulacres d’Accident Químic amb Múltiples Víctimes, amb la participació de nombrosos membres de cossos diversos de seguretat. 

§ A les 19 hores, al polígon industrial Ctra. de l’Estació, darrera de la gasolinera Galp: Inauguració del nou casal de joves Morralla Espai Creatiu. Presentació i visita guiada per les instal·lacions. 

§ A les 21,30 hores, al Centre Cultural els Padrets (C. de Sant Bonós, 5), i organitzat per la Plataforma de Dones de Blanes, dins del cicle de cinema Dona i Interculturalitat: Video Fòrum: «El Círculo», de Jafar Panahi, Iran/Itàlia, 2000. 

§ A les 20 hores, a la sala Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal (Pg. de Catalunya, 2): Acte de presentació de la novel·la col·lectiva Il·lusions i Incerteses, a càrrec de Montserrat Medalla. 

§ A les 22 hores, al Teatre de Blanes, ubicat al C. Ample, 26): Representació de l’obra Coses que dèiem avui, de Neil Labute. Direcció, Julio Manrique. 

Coses que dèiem avui és el títol d’una cançó dels Beatles i també és el títol d’aquest espectacle que pretén convertir tres peces breus de l’autor nord-americà Neil LaBute en una obra única. Aquestes tres peces, inèdites, són Aventura (Romance), Tobogan (Helter Skelter), i Les Fúries (The Furies). 

Aquestes obres plantegen situacions de parella, de parelles en crisi, però el punt de vista sobre aquestes “parelletes”, la crueltat, el to tragicòmic, la forma despietada de retratar-les pot obrir la porta a un joc escènic ben singular. La idea, doncs, és fer un espectacle de creació a partir de tres textos breus de Neil LaBute i comptant amb la col•laboració del propi dramaturg. Un espectacle amb set actors (alguns d’ells també músics) i amb un to de tragicomèdia contemporània i decididament urbana.

Dissabte 26 de març 
§ A les 17 hores, al Centre Cultural els Padrets (C. de Sant Bonós, 5): Audició de l’Àrea de Música Moderna de l’Escola de Música del Col·legi Sta. Maria. 

Diumenge 27 de març
§ De les 10 a les 13 horesVisita lliure a l’ermita de Sant Joan. 

§ A les 17,30 hores, al Teatre de Blanes (C. Ample, 26): Rialles Blanes: Farrés, Brothers i Cia. presenta el seu espectacle de teatre La maleta de l’Agustí. 

Jugant a les golfes de casa, un nen descobreix una maleta plena d’enigmes. Com que no pertany a la família, els pares i l’avi li han demanat que no l’obri, cosa que ha despertat enormement la imaginació del nen. Sense voler, la maleta de l’Agustí provocarà un conflicte entre el nen i el seu millor amic, i com passa sovint, les ferides s’obren fàcilment… però costen molt de tancar.

§ A les 19 hores, a l’auditori del Centre Catòlic de Blanes (C. de Roig i Jalpí, 16), i dins del VII Cicle de Concerts de les Joventuts Musicals de Blanes: Concert de música clàssica amb el Quintet Frontela.

                                               EXPOSICIONS I ALTRES


Fins al 31 de març
Al vestíbul de la Biblioteca Comarcal (Pg. de Catalunya, 2), i organitzada per Manaies de Blanes, dins l’espai Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura. Exposició Recreació històrica de la V Legió Macedònica (materials de l’entitat i projecció de material gràfic). 
Horari: De dilluns a divendres, de 10 a 13 i de 16 a 20,30 hores. Dissabtes, de 10 a 14 hores. 

Fins al 3 d’abril 
A la Sala Municipal d’Exposicions “María Luisa García-Tornel”, ubicada al C. Ample, 11, i organitzada pel Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes. Exposició Canvi Climàtic a la Comarca de la Selva. Biodiversitat en les Zones Humides. Horari: Cada dia, d’11 a 13 i de 17 a 20 hores.