Un estudiant de batxillerat de l’INS Sa Palomera de Blanes ha disenyat l’aplicació ‘ExploreBlanes’

Arnau Blanch

Arnau Blanch

Arnau Blanch Cortès, estudiant de segon de batxillerat de l’INS Sa Palomera, ha desenvolupat, en el seu treball de recerca, l’aplicació per a telèfons mòbils ExploreBlanes que pretén ser una guia turística per aquelles persones que visiten la vila de Blanes.

La secció principal de l’app conté 33 llocs a visitar, que formen les sis rutes més interessants per conèixer la ciutat, acompanyats de fotografies dels indrets, la seva descripció i la seva ubicació en un mapa.

A més, també hi trobem les sis platges blanenques i altres informacions pràctiques com ara la història de Blanes, els mitjans de transport o els esdeveniments i activitats que s’organitzen a la vila.

ExploreBlanes està disponible en tres llengües: català, castellà i anglès. Actualment, l’app ja es pot descarregar a l’App Store per a iPhone i, en els propers mesos, es disposarà de la seva versió per a mòbils amb Android.

Aquesta aplicació és la part pràctica del treball «Desenvolupament d’una aplicació turística per a telèfons mòbils». En la part teòrica es fa una síntesi de la història del telèfon mòbil, l’evolució dels sistemes operatius i la situació actual de la telefonia mòbil.

El motiu pel qual l’Arnau Blanch ha triat aquest tema ha estat el seu interès, que des de petit ha tingut, pel món de les noves tecnologies. Aquest treball l’ha ajudat, com a molts altres estudiants, a decidir cap a on encarar els seus estudis universitaris. En aquest cas, l’Arnau ha reafirmat la seva intenció d’estudiar un grau en Enginyeria Informàtica. Se sent satisfet amb els resultats obtinguts ja que, quan va iniciar el treball, no tenia cap coneixement de programació.

Imatges de la informacé que conté l'aplicació

Imatges de la informació que conté l’aplicació

Aquest treball, juntament amb onze treballs més, serà presentat en la 2a Mostra de Treballs de Recerca de Batxillerat de la Selva II, que se celebrarà el proper divendres 9 de maig a partir de les 18h al Teatre de Blanes.