El grup de jazz ‘BeHer3’ obre demà a Blanes el ‘XXIII Cicle de Concerts Música a l’Esperança’

Joel Moreno Codinachs

Joel Moreno Codinachs

Demà divendres a partir de les 22 hores començarà a la Capella de l’Esperança de Blanes el XXIII Cicle de Concerts Música a l’Esperança.

La primera actuació correrà a càrrec dels músics de jazz Bernat Hernández (baix elèctric) i Joel Moreno Codinachs (guitarra elèctrica), agrupats amb el nom de BeHer3.

El repertori d’aquest concert contindrà principalment temes de Postacrds from New York, però hi haurà un petit avançament en exclusiva d’algunes peces que configuren el proper disc de BeHer3 Fight with Your Best Weapons, que veurà la llum a finals de maig i no es presentarà a Barcelona fins el juny. I segurament alguna sorpresa més…

Bernat Hernández, baix elèctric

Bernat Hernández

Bernat Hernández

Nascut a Barcelona l’any 1981, el 1994 comença a estudiar guitarra a l’Acadèmia Artmusic de Barcelona on poc després descobreix el baix elèctric. L’any 1999 comença a estudiar a l’Aula de Música Moderna i Jazz de Barcelona Fundació Conservatori del Liceu, on a més d’estudiar el baix elèctric, rep formació d’harmonia de jazz, conjunts i estils de la música moderna, arranjaments, gravacions d’estudi i classes de contrabaix amb Horacio Fumero. Es gradua el 2002.

L’any següent entra a estudiar l’especialitat de Baix elèctric de la Música Moderna a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) on es titula l’estiu de 2007, havent tingut de professors Pep Pérez Cucurella i Gary Willis pel baix elèctric i Horacio Fumero pel contrabaix.

Les tardors del mateix 2007 i de 2009 va estar uns mesos estudiant a New York amb Wayne Krantz, Ben Monder, Janek Gwizdala i Ben Street. També va aprofitar per tocar en alguns clubs de jazz de la ciutat.

Cartell del cicle de concerts. El preu de les entrades és 10 euros

Cartell del cicle de concerts. El preu de les entrades és 10 euros

Ha assistit a Master Clases amb el bo i millor del jazz internacional i d’aquí: Scott Henderson, Bob Mintzer, Dave Liebman, Heynz Van der Gein, Perico Sambeat, Bill McHenry, Ari Hoenig, Jesse Van Ruler, David Schnitter, Chuck Rainey, Matthew Garrison, Doug Wimbish, Stu Hamm, Steve Bailey, Jimmy Earl, Michel Camilo, Anthony Jackson, Horacio “el Negro” Hernández, Carles Benavent, Jorge Pardo i Tino di Geraldo.

Ha participat en més d’una vintena de discos com a intèrpret, arranjador o productor, com Resolution, Rithual i Dreamland de Xavi Reija, Am I Walking Wrong? de Dusan Jevtovic, Mal te veo de Rafa Pons o Clases de Baile d’Aurora Beltrán.

Ha tocat i col·laborat amb Marko Djordjevic, Brad Mason, David Soler’s Denga, Ben Monder, Enrique Bunbury, Pep Sala, Groove Armada i BSO Invizimals.

Ha actuat a les sales més prestigioses: Nacional, Galileo Galilei, Sala Clamores de Madrid; Luz de Gas, Bikini, Jamboree, e Barcelona; Jazz Cava de Vic, Jazz Cava de Terrasa; Loco Club, Mediatic Festival de Valencia; sala Naima de Sevilla; Bluesville, Barcelona Café de Palma de Mallorca; Mercantil de Badajoz, Clavicémbalo de Lugo, a Espanya. I a fora: Àngel Blau d’Andorra, C.C. de Kragujevac i al Exit Festival de Novi Sad a Sèrbia, al Banja Luka Jazz Festival en Bòsnia, Smalls Bar, Cafe Royale y Cleopatra’s Needle de NewYork…

Ha format part de la banda dels musicals de gran format Fama el Musical, Cançons per a un nou món, Hair Love and Rock Musical, Grease el musical de tu vida, The Wild Party i A força de cançons.

I va guanyar el segon premi al Concurs de Nous Talents de Copons i al Concurs de Nous Talents de Cubelles amb Freeplay (2004) i finalista amb el trio Triptyk al Primer Concurs de Nos Talents de Reus (2002).

L’any 2011 va llançar un CD doble sota el nom de Postcards from New York amb el seu projecte propi BeHer3, que va tenir una bona rebuda dins l’escena musical underground de Barcelona.

Així mateix, l’any passat va engegar un projecte d’envergadura: Neuf, un espectacle audiovisual on hi participen un trio de jazz-fusió, un quartet de corda, un disc-jockey i un video-jockey. Amb un repertori d’una hora de durada constituït íntegrament per temes originals del propi Hernández, l’estètica sonora es troba a mig camí de la música electrònica, el jazz i el rock, amb un toc de música clàssica i contemporània buscant la comunió entre música i imatges, imatges que parteixen de quadres de pintors abstractes como Jackson Pollock, Wassily Kandinsky o Mark Rothko, combinat amb con creacions fictícies dissenyades per ordenador i gravacions reals de dansa i poesia.

Els components de l’equip de Neuf han format part al llarg de les seves carreres de projectes de reconeguda solvència, entre los que es poden destacar Llibert Fortuny XXL, Macaco, Sidonie, Nena Daconte, la banda sonora del vídeo-joco Invizimals, Xavi Reija Electric Quintet, Manolo García, Joan Manuel Serrat, The World Orchestra, Orquestra de Girona, Barcelona Sinfonietta, Orquestra Filarmónica de Catalunya, Jove Orquestra de Figueres, Quartet Kayros, Conjunt XXl, Orquestra de Cambra del Penedès, BCN216 i Eclectic Colour Orquestra.

Joel Moreno Codinachs, guitarra elèctrica

Nascut també a Barcelona l’any 1973, és titulat al Conservatori Reial de La Haia i master com a Performer a la New York University de New York. Curiosament, es coneixen amb en Bernat Hernández precisament a New York.

Ha publicat el disc Emergexit com a líder amb el seu quintet i ha participat en diversos enregistraments com Songs & canções amb Diana Palau, Estrada do sol amb Luna Cohen, Després del Jazz amb Martí Ventura Quartet i L’aigua no es mou de Folkincats.