Obres al carrer Vidal i Barraquer de Blanes per evitar despreniments de pedres

Col·locació de xarxes per evitar despreniments

Des de fa una setmana es treballa en la primera fase de les obres d’instal·lació de proteccions del talús del carrer Cardenal Vidal i Barraquer, a la part baixa del turó de Sant Joan. Aquesta actuació té un pressupost total de 2,52 milions d’euros, dels quals 1,4 milions són per la primera fase. La segona fase tindrà un cost de 1,12 milions.

L’objectiu de les obres és resoldre la inestabilitat general que presenta el talús del carrer Cardenal Vidal i Barraquer. L’elaboració del projecte executiu compta amb un estudi que va encarregar l’Ajuntament al Departament d’Enginyeria del Terreny, Cartografia i Geofísica de La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Les obres es perllongaran almenys durant un mes

Les obres, que es perllongaran almenys durant un mes, és fan amb una subvenció europea dels fons FEDER i una altra de la Diputació de Girona. Evitaran posibles despreniments de pedres de mides considerables, fet que posaria en perill els bens immobles i la integritat de les persones en el mateix carrer i inferiors, com el carrer Esperança.

Per solucionar el problema les obres consisteixen en una neteja prèvia del terreny, a fi de col·locar xarxes de fil ferro que retinguin els despreniments. En algunes zones es col·locaran bigues que sobresortiran del terreny i que subjectaran xarxes metàl·liques que aturin la posible caiguda de pedres procedents de la part alta del talús.

Text, fotos i edició: JFG