Tai-Chi i una passejada arran de mar a Blanes per celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física

Sesió de Tai Chi, aquest matí a la platja de Sa Palomera

Sesió de Tai-Chi, aquest matí a la platja de Sa Palomera

Durant la primera quinzena d’abril s’estan celebrant arreu del territori català diverses activitats adreçades a promoure l’activitat física. Es tracta dels municipis que, com ha estat el cas de Blanes, s’han adherit a la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física per fomentar que tothom faci exercici, seguint les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

El lema d’enguany és Acumuleu 30 minuts d’activitat física cada dia –en infants i adolescents es recomana 60 minuts- amb el sublema Activitat física: un gol d’or per a la salut, que juga amb la celebració del mundial de futbol del Brasil de l’estiu vinent. En total està previst que se celebrin 107 activitats que mobilitzen unes 40.000 persones.

Classe de Tai-Chi i una caminada de 4 km arran de la costa

activitat_fisica2A Blanes, l’Àrea d’Esports, Salut i Qualitat de Vida de l’Ajuntament ha organitzat avui al matí una activitat combinada oberta a la participació de tothom. La sessió ha començat amb una classe de Tai-Chi que s’ha fet durant tres quarts d’hora a la platja del passeig de la Marina, al costat de la platja de Sa Palomera, i ha continuat amb una passejada de més de 4 Km (anada i tornada) fins a Cala Bona (Cala Sant Francesc) per esmorzar en aquest atractiu racó del municipi.

Els participants han pogut practicar una sessió esportiva apta per a tots els nivells de preparació física, a l’hora que es gaudia dels atractius paisatges naturals que hi ha arran de costa. Qui s’ha encarregat de monitoritzar-ho tot ha estat Xavi Valls, qui habitualment s’encarrega d’impartir les activitats dirigides que es fan a la Ciutat Esportiva Blanes, entre elles les tècniques hipopressives.

La sessió i la caminada han comptat amb una ciquantena de participants de totes les edats, i els qui principalment no s’ho han volgut perdre han estat els grups d’adults i gent gran que participen en alguna de les sessions de gimnàstica de manteniment que es fan habitualment a la Ciutat Esportiva. El Dia Mundial de l’Activitat Física es celebra des del 2002 a tot el món i Catalunya hi ha participat aquest 2014 per cinquè any consecutiu.

10 Trucs per ser més Actius

activitat_fisica3Per completar la promoció de l’activitat física entre el públic de totes les edats, des de l’Ajuntament de Blanes també s’ha fet una ampla difusió de diversos models de flyers que recollien 10 trucs per ser més actius. Cada model de fulletó estava personalitzat segons al públic a qui se’l feia arribar.

Enguany la principal novetat d’aquests reculls de consells han estat els que estaven adreçats a tres nous públics: infants menors de 5 anys, majors de 5 anys i per a adolescents. La Generalitat també ha editat altres models de fulletons que ha repartit l’Ajuntament de Blanes: n’hi havia un dirigit especialment a la gent gran, un altre per a dur-los a la pràctica en el lleure i un tercer recull de trucs per aplicar a la feina.

Aquest darrer model de flyer s’ha repartit a tots els treballadors i treballadores de la plantilla de l’Ajuntament de Blanes adjuntant-lo a la nòmina del mes de març. En aquest fulletó hi havia trucs com ara fer activitats dempeus mentre es parla per telèfon, es classifiquen documents o es fan fotocòpies; substituir les pauses per fer el cafè per pauses per caminar; no estar-se més de dues hores seguides assegut, canviar de posició i anar a estirar les cames; o fins i tot fer reunions de treball actives: drets o caminant.

Segons la OMS, practicar activitat física de manera regular és una eina efectiva de millora de la salut i la qualitat de vida relacionada amb la salut, alhora que suposa un factor protector per a diferents trastorns crònics -com ara la hipertensió, la diabetis o els dolors musculars-; patologies –malalties de l’aparell circulatori i càncer, principalment-; i per millorar la salut mental.