Les escoles bressol de Blanes divulgen la seva tasca educativa

Expo_Escoles_Bressol_1La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Blanes i les escoles bressol municipals han organitzat diverses activitats que es faran durant aquest mes d’abril. L’objectiu és donar a conèixer la tasca educativa que es realitza en aquests centres, sobretot de cara a la preinscripció del proper curs 2014-2015 que es farà del 5 al 16 de maig.

Blanes compta amb tres escoles bressol de titularitat municipal. Són Ca la Guidó, Can Borell i La Plantera, que ofereixen atenció a infants de 0 a 3 anys. La primera infància és una etapa decisiva en la formació de les capacitats cognitives, socials i motrius. Per aquest motiu, els nens i nenes reben un tracte molt individualitzat per part de les educadores, que els acompanyen tot respectant el seu propi ritme d’aprenentatge.

El què també es pretén és que la ciutadania apreciï el valor afegit educacional que significa matricular els seus nens i nenes a l’escola bressol municipal. Actualment hi ha matriculats 38 alumnes a l’Escola Bressol de La Plantera, que compta amb 40 places; hi ha 50 nens i nenes a l’Escola Bressol de Can Borell -la capacitat màxima de què disposa-; i a l’Escola Bressol de Ca la Guidó hi ha 19 alumnes del total de 33 places que hi ha. Les tres escoles tenen servei de menjador.

Exposició El Món de l’Escola Bressol Municipal

El tret de sortida del seguit d’activitats que es faran durant aquest mes d’abril s’ha fet aquesta setmana, amb la posada en marxa de l’exposició El Món de l’Escola Bressol Municipal, que s’ha inaugurat avui al matí a la Biblioteca de la ciutat. L’acte l’ha encapçalat la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Blanes, Susana Ramajo, acompanyada de membres dels equips directius i educadores dels centres públics que hi ha a la població, així com d’altres regidors del consistori.

Expo_Escoles_Bressol_4

La mostra és la principal novetat d’entre les activitats que s’organitzen a la vila per donar informació sobre l’educació que s’imparteix en aquests centres. A través de la visita a l’exposició, es vol destacar el servei d’ajut que s’ofereix a les famílies en el desenvolupament i l’educació dels seus fills i filles. Així, en el dia a dia de les escoles bressol hi ha activitats i situacions que permeten desenvolupar totes les capacitats dels infants i donar resposta a les seves necessitats.

L’exposició està distribuïda en diferents espais, de manera que als plafons s’hi recull fotogràficament les activitats que realitzen els infants, acompanyades d’una breu descripció explicativa. Per la seva banda, en les vitrines hi ha una mostra del material didàctic que s’utilitza en aquests centres, partint de la metodologia que es basa en les aules temàtiques.

També est pot observar què es fa diàriament amb els nadons, els més petits de l’escola, de 0 a 1 any d’edat. El treball d’iniciació a la llengua anglesa està recollit en una altra vitrina amb el material que s’utilitza i, finalment, també s’exposa la documentació interna, així com la normativa de les escoles.

Jornades de sensibilització i de portes obertes

Expo_Escoles_Bressol_3Les activitats per donar a conèixer la tasca educativa que es fa a les escoles bressol es completaran del 27 al 30 d’abril amb sengles jornades adreçades principalment als pares i mares acompanyats dels infants. La primera d’elles tindrà lloc el diumenge dia 27, amb una Jornada de Sensibilització que s’allotjarà de 10 a 14 hores al passeig de mar, a l’alçada del carrer Ample.

L’equip de professionals de les escoles bressol municipals prepararà diversos tallers, activitats de manipulació, experimentació amb diferents tipus de material i creació de manualitats. El què es vol aconseguir és que la jornada sigui un espai de trobada on es pugui experimentar, preguntar i conèixer de més a prop la tasca que es fa en aquests centres.

Per completar tota la informació i resoldre in situ els dubtes que puguin haver, del 28 al 30 d’abril es faran sengles jornades de portes obertes en tots tres centres. El dilluns dia 28 serà a l’Escola Bressol de Can Borell; el dimarts dia 29 a l’Escola Bressol de La Plantera; i el dimecres 30 d’abril a l’Escola Bressol de Ca la Guidó. En tots tres casos l’horari serà el mateix: de 18 a 20 hores.