El Concurs Literari «Llapis d’Or» del col·legi Napoleó Soliva de Blanes compleix 30 anys

escriureFa trenta anys, l’escola Napoleó Soliva va organitzar per primera vegada el Concurs Literari «Llapis d’Or». Va néixer com un projecte d’escola on l’expressió escrita, la creativitat i la imaginació de cadascun dels alumnes del centre, era l’objectiu principal a aconseguir.

Són moltes les temàtiques treballades al llarg d’aquests trenta anys: prosa, poesia, descripció, narració, cal•ligrames, còmics, auques, cartells jeroglífics, cartes, punts de vista, gregueries, acròstics fins a arribar aquest darrer curs creant microrelats.

Al llarg de tot el curs i adaptat en els diferents nivells i edats, la competència escrita es potencia en totes les seves dimensions, la receptiva amb la lectura de textos de diferents tipologies que serviran de models i la productiva, reflectida en l’escriptura dels mateixos, involucrant-hi sobretot la comunicació i la creació.

napoleo_llapis2

Els treballs són presentats a un jurat que selecciona a partir de tercer de Primària, un finalista i un guanyador i que es manté en secret fins l’acte. Els nens i nenes d’Educació Infantil i de Cicle Inicial reben un regal compartit per tot el grup de companys de classe.

napoleo_llapis1Quan arriba la Diada de Sant Jordi, l’alumnat s’aplega a la Sala Polivalent i es va situant davant l’escenari, on començarà l’acte del lliurament de premis “Llapis d’Or” amb la lectura en veu alta de cadascun dels treballs seleccionat. Els llibres, els premis i les roses de la diada hi són presents i els mateixos membres del jurats reparteixen els diferents diplomes i premis als finalistes i guanyadors.

Alumnes del Napoleó Soliva seguiu creant, imaginant i escrivint! Per molts anys!

Roser Ferrer, Directora Escola Napoleó Soliva i equip docent