Les Brigades Municipals i operaris del Pla d’Ocupació fan a Blanes diverses obres i millores

obres_brigada_1Del total de 26 persones que el gener passat es van incorporar a l’Ajuntament de Blanes a través de projectes subvencionats pel Departament de Treball de la Generalitat amb el suport del mateix consistori, n’hi ha 11 que s’han destinat a reforçar el servei de les Brigades Municipals. D’aquestes 11 persones, set fan feines de paleta, dos de lampista i dos més de pintor.

Aquest reforç de la plantilla ha permès que les Brigades Municipals -en col·laboració amb els operaris del Pla d’Ocupació, o bé amb escamots formats íntegrament pels treballadors municipals- hagin pogut dur a terme durant aquests mesos diverses obres de millora en la via pública, així com en locals de l’Ajuntament. Es tracta d’obres menors majoritàriament, així com de treballs d’adequació més elaborats.

Segons el regidor de Manteniment de la Ciutat i dels Edificis Públics, Manel Verde, aquest reforç en personal està resultant de gran utilitat per tasques ordinàries i per fer projectes més complexes: “Al poder encarregar treballs específics als operaris del Pla d’Ocupació, podem alliberar de les feines de manteniment que han de fer les Brigades Municipals per pròpia definició. Així, els treballadors municipals poden dedicar-se a fer projectes més elaborats pels quals, en alguns casos, també compten amb el reforç dels operaris que tindrem durant aquests mesos”.

Nou Local Social per a l’AV de Mas Florit

local_masfloritEntre aquestes projecte més elaborats a què fa referència Manel Verde s’inclou la creació d’un nou local social per a l’Associació de Veïns de Mas Florit, que actualment n’està utilitzant un de lloguer. Per aconseguir-ho, s’estan reformant les dependències annexes a la pista esportiva que hi ha en aquest barri, entre els carrers Puigmal i Bassegoda.

Una part dels treballs, la més destacada, consisteix en la creació d’un espai on es puguin fer reunions, així com les activitats que organitza l’AV de Mas Florit. La sala, que comptarà amb una superfície d’uns 60 m2, s’està fent en base a l’adaptació d’un dels vestuaris sumant-li un espai que hi ha al seu costat per poder guanyar en amplitud.

obres_brigada_2L’altra part de les obres se centra en l’adaptació d’una zona que fins ara s’utilitzava com a magatzem perquè passi a ser un bar, que es traslladarà respecte l’actual ubicació. El nou servei de bar també comptarà amb una barra oberta a l’exterior perquè pugui fer aquestes funcions quan es facin activitats del barri a la pista esportiva. L’adequació de l’equipament annex s’està fent amb recursos propis, és a dir, comptant amb la mà d’obra de personal de la plantilla de les Brigades Municipals, així com amb alguns dels operaris del Pla d’Ocupació.

Segons el regidor de Manteniment de la Ciutat i dels Edificis Públics, l’únic cost afegit serà el del propi material necessari pels treballs de reforma, valorat en uns 6.000 euros. A tall d’anècdota, val a dir que una altra part del material que s’emprarà per aquests treballs no s’haurà de comprar, ja que s’utilitzarà una remesa de parquet de fusta nou per estrenar que va sobrar d’ençà que es van fer unes reformes a un edifici municipal.

L’objectiu és que aquestes obres de reforma puguin estar enllestides abans que se celebrin les festes de Mas Florit que, habitualment, se solen programar durant el mes de juny. D’aquesta manera, el nou local social estaria llest per allotjar les festes i dinamitzar les activitats que s’hi organitzin.

Altres Actuacions arreu del municipi

Fins ara, la suma del treball de la plantilla de les Brigades Municipals i dels operaris del Pla d’Ocupació han fet possible l’arranjament de diverses voreres que estaven malmeses, com per exemple, a l’entorn del CAP-2 de La Plantera. També s’han reparat els escocells dels arbres de l’avinguda d’Europa, i dels carrers Ruben Darío, Alfons Castelao, Montjuïc, Mas Cremat i zona industrial adjacent, entre d’altres.

obres_brigada_3Un altre dels treballs ha estat la reforma i millora de l’oficina de l’AMIC, a la planta baixa de l’edifici consistorial. Les obres han inclòs feines de lampisteria, així com polir i envernissar el terra de parquet de fusta d’aquest espai que, durant molts anys, va complir les funcions de Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes.

Altres actuacions han consistit en arranjar bancs i columnes de la plaça del Poble Sahrauí, i s’han pintat de nou la sala d’exposicions García-Tornel així com diverses aules de l’Escola Napoleó Soliva. També s’han pintat i/o arranjat bancs de l’avinguda dels Pavos, i durant aquests dies s’estan posant al dia els bancs de la plaça Solidaritat, del carrer Ample i de la Rambla Joaquim Ruyra, entre d’altres.

Pel que fa a futures actuacions previstes pels propers mesos, hi ha la reforma del lloc de socors que hi ha al passeig Pau Casals, a tocar del Club de Vela. L’objectiu és dotar d’una major superfície l’espai on s’allotja el Servei de Vigilància de Platges i, per aconseguir-ho, es suprimirà part de l’estança contigua dels lavabos públics que hi ha en aquest mateix bloc. L’objectiu és tenir-ho enllestit abans de l’estiu.

Un altre gruix d’actuacions es concentrarà en el barri de Ca la Guidó. Una d’elles serà l’ampliació i reforma de la vorera del carrer Joan Alcover perquè hi hagi una millor ordenació dels vehicles que aparquen al seu costat; i una altra l’habilitació d’una rampa d’accés a la pista de la plaça Montserrat Roig perquè puguin utilitzar-la persones que van amb cadira de rodes o bé cotxets de bebès. Per últim, també està previst fer una rampa de connexió a l’entrada de la parròquia de Santa Teresa per facilitar l’accés dels cotxes fúnebres al recinte religiós.