Primera manifestació antiavortista a Blanes

Aproximadament unes 50 persones, inclosos menors d’edat, es van manifestar ahir pels carrers més emblemàtics del centre de Blanes, convocades per l’entitat antiavortament Pro Vida, que és la primera manifestació d’aquest tipus a la ciutat. A l’inici i al final de la marxa es va llegir un manifest que recolzen les entitats espanyoles i catalanes contràries a la interrupció de l’embaràs.

Imatge de la manifestació / Foto: JFG - Blanesaldia.com

Imatge de la manifestació / Foto: JFG – Blanesaldia.com

La manifestació, que es va realitzar entre les 19 i les 19:30 hores, es va desenvolupar després d’una tempesta que va deixar el centre comercial de la ciutat amb pocs vianants. Els manifestants van caminar pel Passeig de Dintre, i el carrers Muralla, Raval i Ample, per dirigir-se després al passeig de mar i tornar de nou al Passeig de Dintre.

Quan la manifestació va arribar a la parada d’autobusos de la Plaça Espanya, es va trobar amb un grup reduït de persones que mostraven folis en els quals podien llegir-se frases favorables a l’avortament i al dret de la dona a decidir sobre el seu propi cos. Aquestes persones es van mantenir en tot moment en silenci, seguint la convocatoria que havia fet la Xarxa de Lluita pels Drets Socials.

Concentració silenciosa convocada per la Xaexa de Lluita pels Drets Socials / Foto: JFG - Blanesaldia.com

Concentració silenciosa convocada per la Xarxa de Lluita pels Drets Socials / Foto: JFG – Blanesaldia.com

En canvi, durant tot el recorregut de la manifestació, una dona explicava consignes i arguments en favor de la vida i la maternitat, doncs un membre de la comitiva portava un carret amb un bon sistema de megafonia.. A més, van cridar moltes vegades «Si a la vida, no a l’avortament». També, va reclamar que les administracions destinin recursos per fomentar la natalitat i donar suport psicològic i econòmic a les joves que queden embarassades contra la seva voluntat, a fi d’impedir que avortin.

Encara que la manifestació es va desenvolupar amb normalitat i solament dos mossos d’esquadra van acompanyar a la comitiva, en la Plaça dels Dies Feiners van romandre estacionades quatre furgonetes de policies antidisturbis, repletes d’agents en previsió d’incidents.