252 persones a les jornades de donació de sang que s’han fet aquest dijous i divendres a Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

Les dues jornades de donació de sang que s’han fet a Blanes durant aquests dos darrers dies han comptat amb una bona participació de ciutadans que van acostar-se a la biblioteca per donar sang. En total, es van oferir 252 persones, de les quals 237 van poder donar sang finalment, després de les corresponents revisions mèdiques prèvies.

Les jornades han estat organitzades pel Banc de Sang i Teixits, conjuntament amb l’Ajuntament de Blanes i l’Associació de Donants de Sang de Girona, comptant amb el suport de la seva delegació a Blanes, així com de Creu Roja de Blanes-Lloret-Tossa i el personal de la biblioteca. La primera jornada es va fer la tarda del passat dijous, durant la qual ja es van registrar 64 donacions, mentre que durant la segona jornada celebrada divendres al matí i a la tarda/vespre, se’n van registrar 173.

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

Des de la organització s’ha valorat positivament aquest resultat, ja que cal comptar amb que, per primera vegada, les dues jornades s’han allotjat a la biblioteca després que durant els darrers anys s’havien estat fent a l’espai social de la Fundació Catalunya Caixa del carrer Anselm Clavé (l’antic Club de Jubilats Sant Jordi), que ha deixat de funcionar com a tal.

De cara a la propera convocatòria ordinària que tindrà lloc a finals del mes de juny, s’espera que les dues jornades de donació de sang es podran fer amb major comoditat a la sala Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal, que ja va acollir el 14 de desembre de 2012 la Marató de Donació de Sang de Blanes.