Festa d’inauguració del Casal La Cooperativa de Blanes

coopeariva_1Des del passat divendres i durant tot el cap de setmana el carrer Muralla de Blanes on està situat el Casal La Cooperativa ha bullit d’activitats que s’han celebrat per inaugurar la posada en marxa d’aquest nou local i entitat, oberta a la participació de tothom.

El seu funcionament es regeix a través de la Coordinadora del Casal, on hi participen membres de les entitats adherides, així com particulars a títol individual que volen sumar el seu esforç per una causa comú i el treball en xarxa.

cooperativa_2Actualment les entitats que estan adherides són l’Assemblea Nacional Catalana, la CUP, Arran, Blanes Solidari, Acció Cultural Es Viver i la Colla Gegantera de Blanes. També hi ha d’altres entitats del municipi que fins ara ja han participat i col·laborat en alguna activitat lligada al Casal La Cooperativa però que, de moment, encara no s’han adherit com a membres de ple dret.

Després que durant els darrers mesos s’han hagut de fer diverses obres de reforma per habilitar l’espai i s’ha començat a treballar per organitzar el seu funcionament, l’objectiu ara per ara és que s’aconsegueixi l’auto-gestió del nou espai, i donar-li vida a través de la organització de xerrades, tallers, presentacions, etc En definitiva, el què es vol fer és potenciar el treball en xarxa i la cultura popular.

Música, dansa i celebració per inaugurar el nou espai

Les activitats de celebració es van encetar divendres a la nit, amb un concert d’havaneres acompanyat de rom cremat amb el grup blanenc S’Agulla. El gruix central de la celebració es va allargar durant tot el dissabte, començant per la Fira d’Entitats que es va fer al matí i continuant a la tarda amb els jocs de carrer que es van fer amb la mainada, la cercavila amb la Colla Gegantera i les danses que van oferir l’Esbart Joaquim Ruyra i l’Associació del Country Blanes.

Dissabte al vespre es va fer la inauguració oficial del Casal La Cooperativa, amb la descoberta d’una placa commemorativa on figuren els noms de tots els qui van fer contribucions econòmiques que es van recollir a través de la plataforma de micromecenatge Verkami. Va ser així com es van aconseguir reunir els 10.000 euros que feien falta per fer les obres d’adequació del local.

cooperativa_3Durant els parlaments es va agrair especialment el suport que hi ha hagut de La Casa del Poble –propietària històrica del local- des del principi que va sorgir el projecte de posar en marxa el nou espai. Igualment, es va tenir un record en especial per Juli Moles Crous -membre actiu del Casal i de diverses entitats que va morir sobtadament fa uns dies- i un reconeixement envers Ferran Pujadas per l’esforç personal que ha esmerçat en la posada en marxa del nou local.

L’acte inaugural es va completar amb diverses actuacions musicals en directe, així com la del DJ Bullanga. Per últim, l’endemà diumenge es va fer una vermutada i un dinar popular per contribuir en l’autogestió del casal.