Costes confirma una solució per a l’atermanament de la platja de s’Abanell de Blanes que no perjudica els càmpings de la zona

La senadora socialista de la Entesa Catalana de Progrés i regidora de l’Ajuntament de Blanes, Pepa Celaya, valora molt satisfactòriament la solució que ha proposat avui la Direcció General de Costes, confirmant que rectificarà la delimitació de l’actual domini públic de la platja de s’Abanell de Blanes per situar-lo a la línea del projecte del passeig marítim.

La decisió que ha comunicat avui el Ministeri de Medi Ambient suposa la rectificació de l’actual partió traçada per l’avinguda Vila de Madrid, per situar-la al límit del nou passeig marítim, actualment en projecte, que es podrà començar a construir en breu.

Aquesta solució, beneficia els càmpings situats a la platja de s’Abanell. La senadora Pepa Celaya creu que «aquest problema singular de Blanes, en el què l’activitat econòmica dels càmpings és crucial en el programa de turisme de la vila, mereixia una solució singular».

Per aquest motiu ha manifestat la seva satisfacció per la resposta del Ministeri de Medi Ambient a través de la Direcció General de Costes. «Aquesta decisió ha estat producte de les negociacions iniciades abans de l’estiu i en les que la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, dirigit per l’aleshores conseller Joaquim Nadal, s’hi havia implicat a fons per arribar a l’acord que avui podem anunciar».

La situació de partió prèvia hauria convertit gran part de quatre càmpings blanencs en terreny de domini marítim-terrestre. Amb la resposta que ha donat el Ministeri de Medi Ambient, s’aplica la Llei de  Costes de manera concertada amb les administracions en un intent de resoldre la singularitat, en aquest cas, dels càmpings de Blanes. D’aquesta manera, per una part, es preserva el medi ambient amb mesures que permetran una estabilització de la platja. Celaya subratlla l’esforç compartit de totes les parts: propietaris que hauran de cedir una petita part de les seves propietats per a la construcció del passeig; l’Ajuntament de Blanes i el Ministeri, en la seva voluntat de fer possible la recuperació d’una gran platja i el desenvolupament d’una activitat econòmica importantíssima per al municipi.

La senadora Celaya ja va participar el mes de juliol passat en una iniciativa per evitar que es realitzés la senyalització de la zona en plena temporada estival, una iniciativa que va aconseguir que s’ajornés la partió fins a l’octubre per no perjudicar l’activitat turística dels càmpings.