Èxit de convocatòria als cursos de la Ciutat Esportiva Blanes

foto_cd

Foto dels participants en un dels grups d’Activits Dirigides

Tot just no fa ni 15 dies que l’Ajuntament de Blanes va donar a conèixer els tres tipus d’Activitats Dirigides que havien de posar-se en marxa a la Ciutat Esportiva a partir del 3 de febrer. La previsió inicial era formar 4 grups tant per les que estan adreçades a la Gent Gran (majors de 60 anys) com per a les d’Adults.

L’elevada demanda registrada, però, ha provocat que s’hagi hagut d’ampliar el nombre de grups per donar-hi resposta, de manera que se n’han creat 6 més respecte els inicials: 9 grups per a la Gent Gran i 5 grups per als Adults.

En total, s’han inscrit 85 persones que ja han començat a participar a les activitats durant la primera setmana de febrer. A aquests primers alumnes, s’hi afegiran els que començaran properament, ja que està previst posar en marxa més grups per seguir donant resposta a la demanda.

Jo em cuido!

Presentades sota el lema Jo em cuido!, el grup de Gent Gran per a majors de 60 anys practica activitats esportives de baix impacte pensades per aquest tipus de públic, i es basa en gimnàstica suau de manteniment. Per la seva banda, el grup d’Adults fa activitats esportives d’impacte mig; gimnàstica de manteniment i estiraments.

cuido_1L’experiència s’ha impulsat des del Departament d’Esports, Salut i Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Blanes, que ha iniciat les Activitats Dirigides del programa Jo em cuido! amb l’objectiu de potenciar els hàbits saludables i promocionar aquest nou servei.

En aquesta línia, s’ha obert una llista d’espera amb propostes horàries que facin els interessats en assistir-hi. D’aquesta manera, cada vegada que hi ha un nombre de gent suficient, es crea un nou grup. Les propostes s’han de fer arribar al punt d’informació de la Ciutat Esportiva Blanes, on s’estudia la possibilitat d’adaptació que hi ha en funció de l’horari que proposen els usuaris.

Tècniques Hipopressives amb Xavi Valls

Una altra modalitat inclosa a les Activitats Dirigides són les Tècniques Hipopressives que es poden fer en dos grups: aprenentatge i manteniment, si bé en aquestes darreres sessions només poden participar les persones que abans ja han fet l’aprenentatge almenys durant dos mesos. Es tracta d’una innovadora metodologia creada pel doctor Marcel Caufriez als anys 80 per practicar una gimnàstica abdominal que millora el rendiment esportiu, diversos aspectes relacionats amb la salut i la postura.

cuido_2L’encarregat d’impartir tant les tècniques hipopressives com la resta d’Activitats Dirigides que s’estan fent a la Ciutat Esportiva Blanes és Xavi Valls, llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, i entrenador oficial acreditat per la Fundació Marcel Caufriez. Segons Valls, els principals beneficis que comporta la pràctica de Tècniques Hipopressives són que enforteixen la faixa abdominal i el sòl pèlvic, així com el to muscular en repòs.

Justament per tots aquests motius, Xavi Valls recorda que les Tècniques Hipopressives són aconsellables no tan sols en l’àmbit esportiu, sinó també perquè millora diversos aspectes de la nostra salut: «Hi ha molts motius per fer gimnàstica hipopressiva: disminueix el mal d’esquena; soluciona i ajuda a prevenir la incontinència urinària, les hèrnies i la caiguda dels òrgans interns; i millora la funció respiratòria».

També hi ha una sèrie de beneficis que es poden aplicar a d’altres aspectes, tal i com apunta l’entrenador especialitzat: «Les tècniques hipopressives incrementen el to muscular en repòs, i per això ajuden a reeducar la postura corporal per un costat i, per l’altra, ajuden a reduir el perímetre de la cintura, ja que els exercicis que es fan aconsegueixen que la panxa entri sola sense que hagis de fer cap esforç per amagar-la».