‘Blanes Decideix’ recull els primers vots anticipats de la consulta independentista

El passat dissabte 29 de gener es va presentar públicament l’entitat Blanes Decideix, amb l’objectiu de realitzar la consulta sobre la independència de Catalunya a la vila de Blanes el proper 10 d’abril de 2011

La jornada va tenir un marcat caràcter festiu, amb una cercavila popular, contacontes pels infants, 5 concerts i una ronda de parlaments que es van realitzar a la Casa del Poble a les 20.00h del vespre.

Tot i el fred i la pluja, els organitzadors no van dubtar en tirar endavant l’acte, i el resultat final va ser molt positiu,

amb una bona afluència de públic i una bona acollida per part de la població blanenca; mostra d’això és el 0.4% de vot recollit durant les 4 hores que va estar oberta la mesa de vot anticipat.

 

Es té previst continuar amb més jornades de vot anticipat en diferents punts de la vila abans del 10 d’abril (s’anirà informant a la web www.blanesdecideix.cat). El periodista Marc Pérez va inaugurar l’acte llegint un manifest on es feia referència a les «fermes conviccions democràtiques i la defensa del dret a la sobirania de la nació catalana» per animar a tots els blanencs a «participar i exercir amb responsabilitat el seu dret de vot el 10 d’abril i els dies que es porti a terme el vot anticipat».

Posteriorment Quim Torrecillas (regidor d’urbanisme a l’ajuntament de Blanes), Lluís Ginestà (membre de la Coordinadora Comarcal), Jaume Soler (portaveu de la Coordinadora Nacional) i Tomàs Bedós (president de Blanes Decideix) van fer els seus parlaments. Tots ells varen remarcar la oportunitat històrica que representa per al poble de Blanes el poder decidir sobre el futur del país, animant-los a votar i no deixar escapar aquesta oportunitat per fer sentir la seva veu.

Edició: JFG – Fotos: Blanes Decideix