L’Ajuntament de Blanes declara desert el concurs per identificar la ciutat amb el turisme familiar

El jurat, durant les deliberacions

El jurat, durant les deliberacions

El jurat ha decidit declarar desert el concurs d’idees que es va convocar per identificar Blanes amb la marca de Destinació de Turisme Familiar. A criteri del jurat, que es va reunir divendres passat al migdia per emetre el veredicte, cap dels treballs presentats no complien les expectatives de la imatge que ha de representar el turisme familiar a la ciutat.

En aquesta convocatòria s’han presentat un total de 12 treballs: vuit eren d’autors de Blanes, dos de Maçanet, un de Palafolls i un de Sant Feliu de Guíxols. El concurs estava dotat amb un premi de 750 euros.

El jurat del concurs estava format per l’alcalde de Blanes, Josep Marigó; Anna Portas, vice-presidenta de l’Associació d’Hostaleria de Blanes; Josep Ametller, president de l’Associació de Càmpings de Blanes; el dissenyador blanenc, Joan Alum; i Natàlia Vera, tècnica de Turisme de l’Ajuntament.

El desembre de l’any passat l’Ajuntament va convocar aquest concurs per escollir la imatge que identifiqués els conceptes i els valors lligats a la Destinació de Turisme Familiar al municipi. L’objectiu és que Blanes pugui disposar d’una icona que ajudi a identificar el municipi com a lloc destacat de destí triat per les famílies pel fet de disposar d’aqueta marca DTF.

Els participants només podien presentar una obra per autor i tenien plena llibertat per escollir la temàtica del personatge. Amb tot, el què sí es demanava a les bases del concurs, és que la il·lustració estigués inspirada en algun element turístic del municipi, com per exemple el mar, Sa Palomera, o algun dels monuments que hi ha a Blanes.

També s’explicitava a les bases que la imatge havia d’estar pensada perquè fos atractiva pel públic infantil i havia de ser prou versàtil com perquè pogués aplicar-se en diferents formats i espais.

Blanes va obtenir la certificació de Destinació de Turisme Familiar de l’Agència Catalana de Turisme l’any 2008 i, des de llavors, ha anat fiançant aquesta marca oferint als visitants serveis que estan relacionats. Un d’ells és el Club Infantil d’Estiu que precisament l’any 2013 va incloure diverses millores i canvis en relació a passades edicions.

Actualment a Blanes hi ha un total de 20 establiments adherits a la certificació de DTF: quatre hotels; tres càmpings; un edifici d’apartaments; nou restaurants; una oferta complementària i dos jardins.