La PAHC de Blanes diu que Endesa no tallarà l’electricitat durant les festes de Nadal a persones en risc d’exclusió

Membres de la PAHC Blanes, el passat dijous davant de l'Ajuntament de Blanes

Membres de la PAHC Blanes, el passat dijous davant de l’Ajuntament de Blanes

El passat dijous 19 de desembre, les persones de Plataforma d’Afectades per l’Habitatge i el Capitalisme (PAHC) de Blanes van realitzar una acció de protesta davant de l’Ajuntament de Blanes per tal de visualitzar la greu situació d’exclusió energètica i de risc habitacional en què es troben moltes famílies i persones.

A continuació es van dirigir a la seu d’Endes (rambla Joaquim Ruyra) per presentar les seves queixes i peticions. L’acció va consistir en concentrar-se davant l’oficinea mentre dos membres de la plataforma accedien al seu interior per tal d’expressar les inqjuietuds del col·lectiu i per torbar una solució.

En aquesta primera reunió, mantinguda amb els representants d’Endesa Blanes, els van comunicar les seves queixes i preocupació per l’actitut de l’empresa de subministraments. També, els van informar de la resolució del Parlament de Catalunya pel que fa als talls energètics a persones amb greus dificultats.

Perquè, segons afirmen el membres de la plataforma, existeix risc d’electrocució per part de les persones que es veuen en la necessitat de “punxar” la llum per motius de supervivència. La PAHC Blanes critica la manca d’escrúpols demostrada en la propera pujada de preus, la necessitat de crear una tarifa solidària que no exclogui ningú i per la manca de control públic sobre les empreses de distribució de serveis mínims bàsics.

Reivindicacions de la PAHC Blanes / Foto: JFG

Reivindicacions de la PAHC Blanes / Foto: JFG

Varem acceptar el compromís dels representants d’Endesa Blanes de traslladar les nostres queixes i demandes a la seva seu central, reclamant resposta per escrit de les qüestions tractades i posibles solucions

Tres hores més tard, el responsable de gestió de clients i contractes de Catalunya Zona Nord d’Endesa es posà en contacte amb nosaltres i fixarem una primera trobada que es va celebrar el passat divendres 20 de desembre a les 10,30 hores.

Les negociacions estan obertes i van per bon camí. En elles la PAHC Blanes ha expressat el seu mal estar i ha aportat possibles solucions per a famílies i persones.

Les reunions han quedat posposades fins després de festes per continuar tractant a principis de 2014 la problemàtica des del punt de vista públic, social i solidari, amb clara vocació de defensar els drets de la ciutadania en general. Els membres de la plataforma han exigit el compliment de la resolució del Parlament de Catalunya que obliga ​​a les empreses de subministraments a suspendre els talls a families i persones en situació d’exclusió.

Segons un comunicat de la paltaforma, accepten la moratória de les negociacions durant el període de les festes, però demanen que l’empresa mentingui el compromís de no realitzar talls de subministraments a les families i persones mentre les negociacions estiguin aturades.

Segons la PAHC, durant les festes de Nadal Endesa s’ha compromès a no realitzar cap tall de subministrament elèctric a cap família o persona de Blanes per motius contractuals o d’impagaments. Per supervisar i controlar el compliment estricte d’aquest acord, Endesa faculta a PAHC Blanes per fer de mediador entre els afectats pels talls de subministraments i la mateixa Endesa, per comunicar i revertir la situació immediatament.

Telèfon de contacte PAHC Blanes: 605 22 84 05, per a afectats de suspensió de subministrament elèctric. També us podeu adreçar tots els dimarts a les 19 hores a l’assamblea PAHC Blanes, al local de l’Associació de Veïns de La Pedrera, Ctra.de Lloret, 91 just davant la Policia Municipal