Abertis preveu que la perllongació de la C-32 entre Blanes i Lloret comenci a executar-se el 2014

La C-32, en el terme municipal de Palafolls

La C-32, en el terme municipal de Palafolls

Josep Lluís Giménez, director general d’Abertis Autopistas, ha participat al Cercle d’Infraestructures de la Cambra de Comerç de Girona, on ha defensat la vigència del model de participació público-privada de les infraestructures. En la seva opinió, és un model que pot permetre reemprendre infraestructures aturades, sempre que siguin rendibles.

«El pagament per ús és un model de gestió més transparent, clar i ajustat a la fiscalitat d’un país», ha dit Giménez, destacant que la fórmula no incrementa l’endeutament ni el dèficit públic. Com a exemple de les infraestructures que es poden desencallar, Giménez ha citat la perllongació de la C-32 entre Blanes i Lloret, amb la connexió a l’A-2.

Es tractarà, segons ha confirmat, d’una autopista lliure de peatge, que es podria començar a construir a finals del 2014 i estaria acabada a finals del 2016.

Segons el director general d’Abertis Autopistas, la restricció d’ús de l’N-II als camions de gran tonatge ha provocat que, de mitjana, l’AP-7 absorbeixi uns 2.800 camions més al dia, circumstància que ha reduït en xifres del 67% el nombre de víctimes mortals al corredor viari.