El Teatre de Blanes presenta una de les seves programacions més ambiciosa

El Teatre de Blanes va presentar la passada setmana la programació del primer semestre de 2011.

Una programació marcada per les novetats, pel seu caràcter ambiciós i per la voluntat de consolidar els bons resultats de públic obtinguts aquest any 2010, els millors del Teatre de Blanes des de l’any 2007. 

La primera de les novetats de la propera temporada del Teatre de Blanes és l’aposta per programar conjuntament tot el semestre i no en dos trimestres com es venia fent fins ara.

Amb aquest canvi, la programació del Teatre de Blanes pretén guanyar en visibilitat i potenciar la programació dels mesos d’abril i maig.

La segona de les novetats va estretament lligada a la primera. Es tracta d’un canvi de format en el programa de la temporada del Teatre de Blanes que ha passat de tríptic a llibret. 

Si parlem de la programació en si, la propera temporada del Teatre de Blanes estarà marcada per la presència de molts dels grans noms de l’escena catalana, una estrena absoluta – l’espectacle Petits crims conjugals dirigit per Xicu Masó i protagonitzat per Ramon Madaula i Laura Conejero – i  l’estrena a Catalunya de l’espectacle Nueva York en un poeta amb Alberto San Juan i The Missing Stompers. 

A banda d’aquestes dues estrenes, aquesta primera programació semestral inclou espectacles d’èxit crítica i públic com Pluja constant, protagonitzada per Joel Joan i Pere Ponce;  l’espectacle amb que Àlex Rigola s’acomiada del Lliure i amb el que ha reinaugurat el Lliure de Gràcia, La gata sobre la teulada de zinc calenta; i dos dels èxits d’aquest Grec 2010, Coses que dèiem avui de Julio Manrique i Primer Amor amb Pere Arquillué. Aquest 2011, a la programació del Teatre de Blanes no hi podia faltar un espectacle dedicat a Joan Maragall. Rosa Novell i Fanny Silvestre ens presentaran l’espectacle Joan Maragall, el ciutadà, que inclourà una selecció de les poesies que fan referència a Blanes.

 

Bons resultats de l’any 2010

El Teatre de Blanes, gestionat per Bitò Produccions,  ha tancat la programació professional amb els millors resultats de públic des de la seva obertura. En total, aquest 2010 han passat per la programació del Teatre de Blanes 4.802 espectadors, quasi un 1% més que l’any 2007, que fins ara era el que havia enregistrat els millors resultats de la història del Teatre de Blanes. Després d’una davallada d’espectadors l’any 2008, el 2009 l’assistència de públic al Teatre de Blanes va començar a millorar i s’ha consolidat aquest any 2010. Si parlem d’afluència total de públic, a data 21 de desembre, havien passat pel Teatre de Blanes un total de 25.910 espectadors.

Una de les iniciatives que ha tingut una millor acollida entre el públic són les entrades a 6 € del tercer bloc. De les 2.350 butaques ofertades a aquest preu reduït se n’han venut prop d’un 25%.

Edició: José Fernández – Fotos: Joaquim Robert