Blanes reprèn la neteja mecanitzada a La Plantera

Unicament es fa en l'Avinguda Catalunya

Unicament es fa en l’Avinguda Catalunya

Des d’avui dimarts l’Ajuntament de Blanes, comptant amb el suport de la policia local i les brigades municipals, ha tornat a posar en marxa a través de l’empresa Nora l’escombrat mecànic al barri de La Plantera. Aquest tipus de neteja viària ja va estar en marxa a principis d’any durant cinc mesos –des del febrer fins al juny- i es va suspendre coincidint amb el període estival.

Ara, amb la nova posada en marxa, s’han introduït alguns canvis respecte la manera com s’havia fet fins ara. La principal novetat és que, enlloc de fer-se els dilluns i divendres, es durà a terme només els dimarts laborables a partir de les 10 del matí.

Un altre canvi és que s’ha restringit a un únicament a l’avinguda Catalunya (La Plantera). Aquest vial es netejarà a banda i banda, en el tram comprès entre la rotonda que hi ha a la cruïlla a tocar amb l’avinguda d’Europa i l’altra rotonda que hi ha a la cruïlla amb el carrer Pablo Neruda (on hi ha l’accés de sortida de l’Escola Napoleó Soliva.

La mecànica d’actuació seguirà sent la mateixa que s’havia fet fins ara: es tracta que els veïns treguin els cotxes de la zona d’aparcament a banda i banda que hi ha a l’avinguda Catalunya durant les hores concretes en què se’ls informa que es farà la neteja de la via pública.

El regidor de Medi Ambient i Manteniment de la Ciutat, Josep Manel Verde, ha explicat: “Igual que quan varem fer la prova pilot a principis d’any, la col·laboració ciutadana segueix sent imprescindible perquè ens ajudin a que la neteja es pugui fer amb la màxima eficàcia. Abans de reprendre de nou la neteja mecanitzada ens hem reunit amb l’Associació de Veïns, que coincidia amb l’equip de govern en què la mesura havia funcionat raonablement bé, ja que els resultats es veien a simple vista”.

L’Ajuntament de Blanes ha informat de la represa de l’escombrat mecànic fent una difusió amb cartells que han penjat en els portals dels habitatges que es troben a la zona afectada pel servei. També s’ha tornat a instal·lar la senyalització viària vertical de color groc que ja es va implantar durant la prova pilot. A aquesta senyalització s’hi ha afegit els cartells que indiquen l’horari.

Una hora per sector de carrer

plantera_netejaLa neteja no ocupa més d’una hora per sector de carrer, de manera que els usuaris poden tornar a estacionar els vehicles un cop ja s’ha fet l’operació. Durant els primers dies en què es reprengui la neteja mecanitzada, un policia local s’encarregarà d’informar els propietaris dels cotxes que continuen estacionats a les zones afectades.

Ho farà mitjançant la distribució d’un full d’avís on s’explica que el vehicle està estacionat de manera incorrecta, ja que infringeix l’Ordenança Municipal de Circulació al no haver respectat la senyalització de prohibit estacionar.

També s’informa que aquesta infracció és denunciable amb una multa de 100 euros que fins i tot pot comportar la retirada del vehicle. Amb tot, no es procedeix a imposar la sanció i es demana la col·laboració ciutadana informant igualment dels telèfons de contacte on es pot obtenir més informació: la policia local, al telèfon 972 358 666, i l’empresa Nora, al telèfon 902 429 092.

A partir del 19 de novembre es començaran a denunciar els vehicles que estiguin estacionats durant les hores en què s’informa que es farà la neteja, després que uns dies abans la policia local s’haurà encarregat novament de deixar notes informatives en els vehicles per avisar de l’inici de l’expedició de sancions. Per últim, a partir del 26 de novembre els vehicles que es denunciïn també es retiraran amb la grua municipal.