El proper diumenge es farà al Santuari del Vilar l’Aplec Votiu de Sant Rafel

Cartell de l'Aplec de Sant Rafel

Cartell de l’Aplec de Sant Rafel

Diumenge vinent, 27 d’octubre, tindrà lloc un nou Aplec Votiu de Sant Rafel. Al santuari de la Mare de Déu del Vilar. Aquest any, la beatificació del pare Jaume Puig i de Sebastià Llorens serà un motiu d’acció de gràcies.

La missa concelebrada serà a les 13 hores i començarà, com és costum, amb la lectura del Vot de Vila a càrrec de l’alcalde Josep Marigó.

A les 12 hores sortirà de la plaça de Catalunya l’autocar i la tornada serà després de l’aperitiu ofert per l’Obreria, a l’entorn de 2/4 de 3 de la tarda.

A l'esquerra Sebastià Llorens i a la dreta el Pare Puig

A l’esquerra Sebastià Llorens i a la dreta el Pare Puig

Sebastià Llorens Telarroja (Blanes 1908-1936) era pagès. Juntament amb el religiós Jaume Puig i Mirosa (Terrassa, 1908 – Blanes, 1936) varen ser els primers màrtirs blanencs de la guerra civil. Sebastià Llorens, fill de mas Bessó, fou qui va amagar, enterrant-la, la imatge de la Mare de Déu del Vilar, en els primers dies de la guerra.

A casa seva s’hi va refugiar el pare Jaume Puig, superior del col·legi Santa Maria, un cop aquest fou requisat. El dia 30 de juliol de 1936, el Comitè Local Revolucionari va cridar a declarar el pare Puig; Sebastià Llorens l’acompanyà. En acabar l’interrogatori i retornar a casa, foren abatuts mortalment pels trets d’un escamot incontrolat, en el punt on avui comença el carrer Sebastià Llorens i que aleshores era fora vila. A Blanes també hi ha un carrer dedicar al Pare Puig.