El diumenge es farà a Blanes el Concert de Joves Compositors de Sardanes

El proper diumenge dia 5 de desembre es farà a Blanes el concert de Joves Compositors al Teatre local (19h). Aquest concert substitueix, enguany, el Concurs de Joves compositors que s’ha celebrat durant 12 anys.

Aquest concurs i el concert els organitzen la Colla Sardanista Sa Palomera i la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria (foto), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes no s’ha convocat.

El motiu és aprofitar aquesta aturada i fer un replantejament del concurs. Creiem que després de 12 anys, cal donar-hi un nou enfocament i veure cap a on el volem dirigir.

La intenció, segons han explicat els organotzadors, és continuar-lo convocant, però buscant un encaix millor dintre el món de la composició per a cobla. A més, aprofitant aquest impàs, ens agradaria liderar un procés de reflexió amb les diverses entitats que organitzem activitats relacionades amb la cobla i poder endegar una nova etapa per aquest àmbit a Blanes.

Pel què fa al concert, la cobla que interpretarà les sardanes del concurs estarà formada per una selecció de músics en actiu que van començar els estudis a Blanes i que actualment formen part de diverses formacions del país. Una cobla que bategem, cada any, amb el nom de Cobla de tardor, a més de la participació de la Cobla del Col·legi Santa Maria de Blanes.

En aquesta ocasió s’interpretaran obres de Marc Timon, Gerard Pastor, Eduard Sendra, Carles Martí i dels blanencs Pitu Chamorro i Carles Marigó, entre d’altres.

Aquest concurs és únic ja que va dirigit a compositors menors de 25 anys. Al llarg de tota la seva història, en el certamen s’han descobert nous valors de la música per a cobla. Joves que actualment excel·leixen per les seves composicions i guanyen premis de composició per a cobla arreu del territori.

Edició i foto: José Fernández