Actes a Blanes del 3 al 8 de desembre

Divendres 3 de desembre

§ A les 18 hores, al Pg. de Dintre, davant l’Ajuntament: Acte d’inauguració del Pessebre Monumental i de l’enllumenat de Nadal de la façana de l’Ajuntament.

§ A les 19 hores, al Centre Catòlic (C. de Roig i Jalpí, 16) Acte de presentació del Llibre dels Voluntaris del Voluntariat Blanenc.

§ A les 22 hores, al Teatre de Blanes (C. Ample, 26) Representació de la comèdia Natale in Casa Cupiello, d’Oriol Broggi. Duració: 1h 45 minuts. Natale in Casa Cupiello és una comèdia, una farsa en tres actes, molt propera a un sainet, un fulletó costumista. De Filippo la subtitula, «Farsa Familiar en tres actes». Des del teatre naturalista, i tots els moviments de teatre i cine italià, lligats al neorealisme, ens arriben les olors d’una família que es prepara per a celebrar el Nadal amb tots els trets tradicionals de la cultura napolitana. 

 

Ens trobem en un pis gran i fred, la casa d’una família italiana que reconeixem prou bé i que segueix alguns dels tòpics que ens agrada imaginar. Tòpics tractats amb molta intel·ligència, i molta saviesa teatral. 

Un pare vell, despistat, rabiüt i molt xerraire preocupat pel seu pessebre, i pel seu cafè del matí. 

Una mare abnegada, a mig camí entre la mama italiana, i la dona consumida per l’esforç i el patiment. Un germà del marit que viu amb ells, que és solter, maniàtic, jugador de loteria i empleat de banca, amargat i contínuament enfadat. Un fill que encara viu amb els pares, un fill que ja és gran però que no vol ser-ho. Mimat per la mare es fa el tonto, o que potser és una mica curt de gambals, i roba tot allò que troba. La filla és una jove guapa que ha estat casada amb un industrial més gran que ella, avorrit, gelós, pedant i, això sí, amb molts diners. També hi ha un amic del fill, un jove galant i tímid, que manté un idil·li amorós amb la filla de la família, la qual projecta fugir amb ell i deixar el marit. 

Tot aquest microcosmos arriba al seu punt àlgid la Nit de Nadal i esclata. Tots s’enfaden, es criden, es reconcilien i s’estimen profundament. 

Tots els personatges d’aquesta obra són importants, complexos i molt divertits. Les situacions, sempre molt familiars, són tendres i serioses. De fons De Filippo ens mostra una situació que amaga una reflexió profunda sobre la importància de la família i de l’amor familiar malgrat les situacions siguin complexes i els caràcters especials.

 

Diumenge 5 de desembre

§ De les 8 a les 14 hores, a la pista núm. 2 del Pavelló d’Esports, i organitzat pel Club Judo  Blanes, Campionat de Judo Benjamí-Aleví.

§ De les 10 a les 13 horesVisita lliure a l’ermita de Sant Joan.

§ A les 19 hores, al Teatre de Blanes (C. Ample, 26), Cobla de Tardor: Concert de Joves Compositors.

Enguany i de forma excepcional, el Concurs de Joves Compositors es transforma en un concert on s’exposaran les obres de més maduresa d’alguns dels compositors que han estat premiats al llarg de les 12 edicions del concurs.

 

Dimecres 8 de desembre

§ A les 19 hores, a l’auditori del Centre Catòlic (C. de Roig i Jalpí, 16), Concert a càrrec del duet clau de 2-s, compost per Sergi Fidemraizer, al piano, i Cristina Pozo, veu.

 

EXPOSICIONS I ALTRES

 

De l’1 al 10 de gener de 2011

Al vestíbul de la Biblioteca Comarcal, ubicada al Pg. de Catalunya, 2, i organitzada per Es Viver, Acció Cultural: Exposició de caire cultural tradicional. Horari: De dilluns a divendres, de 10 a 13 i de 16 a 20,30 hores. Dissabtes, de 10 a 14 hores. Els dies 24 i 31 de desembre, i el 5 de gener, de 10 a 13 hores. Els dies 6, 7, 8,  i 25 de desembre, i 1 i 6 de gener, la Biblioteca romandrà tancada.

Fins al 2 de gener

A Casa Saladrigas, ubicada al C. de Roig i Raventós, 1. Exposició: Des dels Orígens, de Laia Bedós Bonaterra.

Horari: De dijous a diumenge i festius, de 17’30 a 20’30 hores. La setmana del 6 al 12 de desembre l’exposició romandrà oberta tots els dies. Els dies 25 i 31 de desembre i 1 de gener l’exposició romandrà tancada. 

Del 3 de desembre al 9 de gener

Al Pg. de Dintre, davant de l’Ajuntament: 18 edició del Pessebre Monumental realitzat per l’Agrupació Pessebrista Local.