Un grup d’estudiants alemanys visita l’Ajuntament de Blanes

Els estudiants amb l'alcalde Marigó, la regidora Ramajo i el regidor Marcos

Els estudiants amb l’alcalde Marigó, la regidora Ramajo i el regidor Marcos

L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de la regidora d’Educació, Susana Ramajo, i el regidor de Joventut, Xavier Marcos, va rebre la tarda d’ahir dimecres un grup d’estudiants alemanys que està fent una estada al municipi formant part de sengles programes d’intercanvi amb alumnes de l’IES Serrallarga. La trobada es va fer a la sala d’actes de l’Ajuntament de Blanes.

D’una banda, un grup de 10 joves d’entre 18 i 26 anys de l’institut Otto Bennermann Schule de Braunschweig (a la baixa Saxònia) estan fent un període de pràctiques durant un mes en empreses i serveis de la Selva i el Maresme a través del programa Erasmus. De l’altra, 11 estudiants de la localitat d’Amberg, a Baviera, hauran estat aquí durant una setmana, en aquest cas formant part del programa Comenius.

 

Des de l’any 2003, l’Institut Serrallarga de Blanes realitza programes d’intercanvi amb estudiants europeus, de manera que durant aquests 10 anys ja hi han participat un total de 215 joves. Tant és així, que el curs 2006-2007 el centre va rebre la Carta Erasmus, com a reconeixement dels projectes de mobilitat realitzats a l’estranger des de l’any 2003. En aquest sentit, segons la directora de l’Institut Serrallarga, Mercè Torroella, actualment aquest és l’únic centre blanenc que fa intercanvis d’estudiants a aquest nivell, oferint formació en centres de treball a l’estranger.

 

Durant la trobada que es va fer ahir, l’alcalde va explicar als estudiants les principals característiques de Blanes, així com el funcionament de l’Ajuntament i els grups polítics dels 21 regidors i regidores que el composen. Per la seva banda, dos representants dels estudiants van lliurar a Marigó sengles obsequis d’agraïment i l’acte es va acabar de manera distesa: amb una cançó que va interpretar a capel·la una de les joves alumnes visitants a petició dels seus companys i companyes, i amb una foto de família de tots els assistents.