Jornada a Blanes de militants de CDC de la Selva sobre la transició nacional per l’Estat propi

S'han tractar el asumptes més importants de la política catalana

S’han tractar el asumptes més importants de la política catalanaasuntos

El camí cap a l’Estat propi de Catalunya ha estat l’eix central d’una jornada política a l’Hotel Blaumar de Blanes. Al voltant de 200 persones, entre militants i simpatitzants de Convergència Democràtica de Catalunya de la comarca de la Selva, s’han aplegat per analitzar el procés que està vivint Catalunya cap a l’Estat propi.

El diputat al Parlament de Catalunya i alcalde de Besalú, Lluís Guinó, ha explicat que el mes vinent el Parlament de Catalunya aprovarà la Llei de Consultes no vinculants, que serà el camí cap a la consulta pel Dret a Decidir, cas de fallar les vies que depenen de l’estat espanyol.

Seguidament, s’ha iniciat un llarg debat amb intervencions del públic assistent. En l’eix del debat, s’han tractat les causes que obliguen a la Generalitat a reduir pressupostos; la solidaritat econòmica amb Espanya i la manca de retorn d’aquesta; l’encaix de Catalunya a Europa i la constatació de que un Estat propi per Catalunya és el camí desitjat per gran part de les catalanes i els catalans per sortir de la greu crisi econòmica i social que ens embolcalla.

Ha tancat l’acte la Presidenta de CDC Selva Interior i consellera comarcal de la Selva, Natàlia Figueras. Entre el públic també hi havia nombrosos càrrecs territorials de CDC a La Selva.