ICV-EUiA desencalla des del Parlament la protecció de Pinya de Rosa

Pinya de Rosa

Pinya de Rosa

El diputat d’ICV-EUiA per Girona, Marc Vidal, s’ha mostrat satisfet de que la Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament hagi aprovat per unanimitat -en la sessió del passat dimecres- la proposta de resolució que va presentar el grup parlamentari ecosocialista al mes de maig. ICV-EUiA va demanar protegir definitivament el Paratge Natural d’Interès Nacional de Pinya de Rosa, a Blanes (La Selva).

La resolució insta el Govern a convocar el Consell Rector del Paratge Natural d’Interès Nacional (PNIN) de Pinya de Rosa i que es redacti el Pla d’usos d’aquest espai protegit. Durant els últims mesos l’Ajuntament de Blanes ha aprovat una mació en el mateix sentit.

El diputat Marc Vidal, durant un mitin en el Teatre de Blanes / Foto: Arxiu Blanesaldia

El diputat Marc Vidal, durant un mitin en el Teatre de Blanes / Foto: Arxiu Blanesaldia

Per a Vidal «la protecció d’aquest espai xoca amb les dificultats per reunir els òrgans de gestió que han de vetllar-hi. Volem que aquest impuls sigui el definitiu perquè es redacti el Pla d’usos i es gestioni, d’una vegada per totes, amb les garanties de protecció necessàries. No podem deixar que se segueixi degradant aquest paratge i els seus valors naturals per interessos contraris a la seva preservació».

El PNIN de Pinya de Rosa és un espai emblemàtic per a la població de Blanes, que porta anys lluitant perquè es protegeixi definitivament, i s’aprovi i apliqui un Pla d’Usos que estableixi com es gestiona, protegeix i ordena ecològicament aquest espai natural, així com determini quins són els usos ambientals i d’accés públic. En aquest sentit, als darrers anys, les entitats ecologistes de Blanes han vingut denunciant tot un seguit d’actuacions i intervencions sense autorització que han contribuït a la degradació de l’espai.

Deforestació a Treumal, a principis del passat mes de juny

Deforestació a Treumal, a principis del passat mes de juny