Finalitzen els treballs d’instal·lació del nou enllumenat públic als barris dels Pins i Mas Cremat de Blanes

Els barris de Mas Cremat i dels Pins ja disposen de lluminàries públiques que milloren l’eficiència energètica i la qualitat perquè són menys contaminants llumínicament. El projecte, que es va començar a realitzar el passat mes de setembre, després d’una exhaustiva revisió per tot Blanes feta al mes de juliol, contempla el canvi de lluminàries i quadres elèctrics en dotze barris.

 

En concret se substitueixen 381 punts de llum obsolets i contaminants llumínicament de 5 barris (Corona Santa Cristina, els Pins, Jardí Residencial Blanes, Mas Cremat i Vistamar) i 22 quadres elèctrics poc eficients energèticament en diferents sectors de la població (Can Borell, Els Pins, Jardí Residencial Blanes, La Plantera, Mas Enlaire, Mas Cremat, Quatre Vents, Racó d’en Portes, Sa Carbonera, Valldolig i Vistamar, Zona Industrial i Blanes Centre). La instal·lació realitzada dels quadres suposa un 35 % d’estalvi energètic. 

L’alcalde de Blanes, Josep Trias, i el tinent d’alcalde de Medi Ambient, Celestino Lillo, han estat visitant els darrers dies el barri dels Pins on ja es dona per acabada aquesta instal·lació. El tinent d’alcalde de Medi Ambient ha destacat que amb la instal·lació dels quadres elèctrics i d’alguns punts de llum es compleixen així diversos reials decrets pel que fa a contaminació llumínica i estalvi energètic. 

El pressupost total del projecte és de 370.951,65 euros i està inclòs dins el Pla FEOSL.

Edició: José Fernández – Foto: Ajuntament de Blanes