Celebració de la Diada de l’Onze de Setembre a Blanes

Aquest matí s’han celebrat a Blanes els actes institucionals en motiu de la Diada de l’Onze de Setembre. A les 11 del matí, davant el monument a Lluís Companys, s’ha fet l’ofrena floral que ha encapçalat l’alcalde Josep Marigó, acompanyat dels portaveus dels grups polítics amb representació municipal i membres del consistori, a excepció del grup municipal del PPC.

Tot seguit, la comitiva s’ha traslladat al passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament, on ha tingut lloc la principal novetat de la Diada d’enguany. L’acte més emblemàtic que des de fa més de 20 anys se celebrava en aquest indret a la tarda, s’ha avançat a 2/4 de 12 del migdia i s’ha canviat el seu contingut. Així, enlloc de fer la baixada de la senyera, s’ha hissat perquè onegi presidint el balcó principal de l’Ajuntament en solitari. En aquest acte sí han participat els regidors del PPC.

Foto: JFG - Blanesaldia

Foto: JFG – Blanesaldia

Un agent de la policia local de Blanes s’ha encarregat de pujar la senyera mentre, simultàniament, se’n desplegaven dues altres de grans dimensions des del terrat de dalt de l’edifici consistorial fins al terra, acompanyat per la interpretació del Cant dels Segadors. L’acte més solemne de la celebració institucional de la Diada Nacional de Catalunya també l’ha encapçalat l’alcalde de Blanes acompanyat de regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, així com d’agents de la Policia Local i Mossos d’Esquadra en formació. En aquest acte sí que hi han participat els regidors del PPC.

Respecte el canvi en els actes institucionals que s’han fet en motiu de l’11 de Setembre, Josep Marigó ha recordat: “Ja feia anys que la idea de celebrar la Diada Nacional de Catalunya baixant la senyera, i no hissant-la, no ens acabava de fer el pes. Una altra qüestió era que, al fer-se a la tarda, quedava molt deslligada de l’ofrena floral del matí. Per això, enguany varem decidir que era el moment de fer el canvi. Si així hem facilitat que la ciutadania pugui participar en altres actes com la cadena humana de Via Catalana, doncs benvingut”.