Actes a Blanes els dies 12, 13 i 14 de novembre

Divendres 12 de novembre

§ A les 12 hores, al gimnàs de l’IES Sa Palomera, (C. del Vilar Petit, s/núm.): Actes de commemoració del 40è aniversari del centre (1970-2010).

§ A les 18 hores, a la sala Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal (Pg. de Catalunya, 2), i dins l’espai Hora del Conte: Kids & Tales (contes en anglès) a càrrec de Kids & Us.

 

Dissabte 13 de novembre

§ De les 19 a les 22 hores, a l’esplanada del Castell de Sant Joan Plantada de Telescopis. Organitza: CASTOR (Cercle Astronòmic de la Tordera) dins l’Any Internacional de l’Astronomia.

§ A les 20 hores, a l’Esbarjo Parroquial (Pl. de l’Església), i organitzats pel Grup de Teatre El Mirall: Actes de celebració del XXV aniversari de l’entitat.

§ A les 22 hores, al Centre Cultural Els Padrets (C. de Sant Bonós, 5): Nit de Poesia a càrrec del Llop Ferotge.

§ A les 22 hores, al Teatre de Blanes (C. Ample, 2): Representació de l’obra d’Ingmar Bergman «Escenes d’un Matrimoni», amb Francesc Orella i Mònica López.

Marta Angelat dirigeix un repartiment de somni per representar Escenes d’un matrimoni,una de les obres mestres que ens va deixar el gran escriptor i director de cinema suec Ingmar Bergman (1918-2007). Protagonitzada a la pel·lícula per Liv Ullman i Erland Josephsson, parla de manera extraordinària sobre els conflictes i les ferides obertes de les relacions de parella. 

Escenes d’un matrimoni, escrita per Ingmar Bergman en la seva plenitud com a creador i pensador, és l’anàlisi despietada i precisa de l’evolució d’una relació de parella, la de Johan i Marianne. Una reflexió lúcida, cruel i absolutament veritable que també és la historia de l’evolució d’una dona, del seu alliberament i del seu progressiu autoconeixement. 

L’espectacle s’endinsa en la crisi i les infidelitats del matrimoni en l’edat adulta. Bergman fa una dissecció de les relacions entre Marianne i Johan, una parella que se separa després de relacions extramatrimonials, intenta refer-se i descobreix que, d’alguna manera, estan destinats a retrobar-se.

 

Diumenge 14 de novembre

§ A les 17,30 hores, al Teatre de Blanes (C. Ample, 26), Rialles Blanes: Charlie Mag presenta el seu espectacle de màgia «Moments Màgics».

 

 

Exposicions 

 

Fins al 29 de novembre

Al vestíbul de la Biblioteca Comarcal (Pg. de Catalunya, 2) i organitzada per la Plataforma de Dones de Blanes.

Exposició: “Sentiments”. Horari: De dilluns a divendres, de 10 a 13 i de 16 a 20,30 hores. Dissabtes, de 10 a 14 hores.

 

Del 12 AL 21 DE NOVEMBRE

A Casa Saladrigas (C. de Roig i Raventós, 1) i dins dels actes organitzats per Carl Faust, Fundació Privada, dins de la Setmana de la Ciència 10. Exposició: «Camins de Salut. Itineraris per conèixer les plantes medicinals de les comarques gironines».

Horari: Dijous, divendres, dissabtes, diumenges i festius, de 17’30 a 20’30 hores. Divendres, 12 de novembre, a les 19’30 hores, inauguració. En el mateix acte tindrà lloc una representació del grup de dansa contemporània Escletxa.