Demà se celebrarà a Blanes la 31a Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós

caminada_bonos_2

Sortida de la Caminada de 2012 / Foto: Arxiu Blanesaldia

L’Ajuntament de Blanes i el Grup Fondistes Blanes organitzen demà dissabte la 31a Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós. Es tracta de l’acte més participatiu de la Festa Major Petita que se celebra al municipi. Enguany es tancaran les inscripcions quan s’hagi arribat als 5.000 participants, ja que logísticament no seria possible que la marxa nocturna es pogués fer si se supera aquesta xifra. L’any passat s’hi van inscriure 4.975 persones.

L’activitat consisteix en una caminada popular nocturna arreu del municipi de Blanes amb un recorregut d’uns 8 quilòmetres. Està oberta a gent de totes les edats i no té caràcter competitiu. Malgrat aquesta circumstància, sempre hi ha corredors experimentats que aprofiten l’esdeveniment per posar-se a prova o per entrenar. És el cas per exemple l’atleta olímpic lloretenc José Luís Blanco, que l’any passat va ser el primer en completar el recorregut en 25 minuts.

Des del 2007 els participants poden aprofitar el moment de la seva inscripció per fer donacions voluntàries mínimes de 50 centims per entitats socials del municipi que es trien cada any. Aquest 2013 seran Càritas, El Bon Samarità i Creu Roja Blanes-Lloret-Tossa. El preu d’inscripció total és de 3’50 euros, dels quals 0’50 euros són per a les entitats socials i la resta per cobrir les despeses d’organització. En cas que no es desitgi fer cap donació, el preu d’inscripció és de 3 €, i hi haurà dos dies per fer-ho :

Divendres 16 d’agost :
– Dependències Municipals C/Ample 11, baixos: de 16 a 20 h.
– Àrea d’Esports (Ciutat Esportiva Blanes): de 10 a 22 h.
Dissabte 17 d’agost :
– Ajuntament de Blanes: de 10 a 22 h.

La sortida de la caminada es farà a les 22:30 hores des del passeig de Mar, passarà per diversos barris d’arreu del municipi i finalitzarà al punt d’inici. A la 1 de la matinada es tancarà l’arribada i al llarg del recorregut hi haurà controls, serveis d’avituallament i Creu Roja. A la seva arribada, s’ofereix a cada participant aigua i síndria per refrescar-se.

Enguany hi haurà una novetat pel que fa a l’aigua que s’oferirà com avituallament, ja que s’ha previst que es reparteixin 6.000 ampolles amb gust a poma i llimona, perquè una de les empreses que col·laboren en l’organització és Font Vella Levite. Val a dir que només hi haurà avituallament d’aigua i síndria pels participants que duguin el dorsal acreditatiu.