Blanes torna a superar amb 380 participants el rècord de la 71a Travessia Popular del Port

Foto: Quim Llorens

Sortida de la travessia, a prop de Sa Palomera / Foto: Quim Llorens

Un total de 380 persones han participat avui al matí a la 71a Travessia Popular del Port de Blanes, superant per segon any consecutiu el rècord assolit en l’anterior edició, quan van haver 325 nedadors i nedadores.

Organitzada per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, la travessia ha atret l’atenció de blanencs i visitants al lloc de sortida -la platja que hi ha a tocar de la plaça Catalunya-, però sobretot a l’arribada: la platja petita del Port, on s’hi ha congregat gran quantitat de públic.

Enguany la principal novetat ha estat que els nedadors i nedadores han rebut un casquet de bany amb el número de participant perquè el portessin posat durant la prova. D’aquesta manera, s’identificava millor els participants.

Guardonats i Guardonades a la 71a Travessia al Port

Podi masculí / Foto: Quim Llorens

Podi masculí / Foto: Quim Llorens

Tot i que no es tracta d’una prova competitiva, es lliuren sengles trofeus començant pels tres primers classificats a l’Open Masculí i a l’Open Femení. En aquest sentit, el nedador més ràpid ha estat un any més el blanenc Guillem Pujol, del CN Lloret, que ha invertit 9’45 minuts i que tot just fa unes setmanes que es va proclamar campió d’Europa Infantil d’aigües obertes. El segon lloc l’ha obtingut precisament el germà del primer classificat, Ricard Pujol, del CN Mataró, que ha fet la travessia en 9’48 minuts; i la tercera plaça ha estat per Àlex Castejón, del CN Calella, que ha fet el recorregut en 10’08 minuts.

Podi femení / Foto: Quim Llorens

Podi femení / Foto: Quim Llorens

A l’Open Femení el primer lloc també l’ha aconseguit la mateixa nedadora que va encapçalar la classificació l’any passat, Aida Bertran, del CE Mediterrani, que ha fet un temps de 10’13 minuts; la segona plaça ha estat per Laura Rodríguez, del CN Sabadell, que ha invertit 10’50 minuts; i el tercer lloc per Mariona Soley, també del CN Sabadell, que ha fet el recorregut en 11’23 minuts.

Després del lliurament als tres primers classificats als dos opens, s’han fet entrega de diverses distincions. El premi al primer blanenc l’ha rebut també, Guillem Pujol, mentre que la primera blanenca ha estat Marta Augé, del CN Lloret.

Nadadors i nedadores veterans, amb Iván fernández / Foto: Quim Llorens

Nadadors i nedadores veterans, amb Iván fernández / Foto: Quim Llorens

Els dos participants més joves han estat Pau Ribas Abella, de la UE Horta, de 6 anys, i Sofia Lluc, de 9 anys. Per últim, els dos nedadors més veterans han estat Ramon Sánchez Arroyo, de 79 anys i Núria Gascons Viader, de 75 anys.

Abans de fer el lliurament de trofeus s’ha encapçalat l’acte entregant una distinció especial per a un nedador paralímpic pel seu esforç afegit al participar en la travessia; Iván Fernández, del CN Sabadell. Val a dir que enguany ja ha estat la tercera vegada consecutiva en què el nedador ha participat a la prova blanenca.

Al marge d’aquests trofeus, també s’ha obsequiat a cada nedador i nedadora a la seva arribada amb una medalla que s’han encarregat d’anar lliurant l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, membres de l’equip de govern i regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes. Per la seva banda, el regidor d’Esports, Xavier Marcos, ha estat qui ha donat el senyal de sortida a les 10 del matí en punt des d’una embarcació.

Embarcacions d’acompanyament

Foto: Quim Llorens

Foto: Quim Llorens

Durant tota la prova –que té un recorregut de 900 metres- diversos vaixells lleugers han anat seguint els participants per si algun d’ells necessitaven algun tipus d’atenció per cansament o per algun altre motiu, com per exemple la possible presència de meduses. Sobre aquest aspecte, a la seva arribada a la platgeta del port els sanitaris de Creu Roja han atès alguns dels participants que havien patit picades, tot i que cap d’elles ha estat greu.

D’altra banda, els membres del Servei de Socorrisme i Vigilància de les platges de Protecció Civil també han estat nedant durant força metres de la travessia acompanyant alguns dels seus participants que necessitaven d’un suport per poder acabar-la.

Abans de l’acte de lliurament de premis, els participants a la travessia també han reposat forces amb un esmorzar popular que s’ha fet a la llotja del port. Per poder organitzar la prova de natació, l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes ha comptat amb la col·laboració de diverses empreses i institucions: Club de Vela Blanes, Protecció Civil, Policia Local, Creu Roja Blanes-Lloret-Tossa, Confraria de Pescadors de Blanes, Montal i Font Vella Levite.