La Festa Major de Blanes va acabar amb l’Aplec de l’Amor a la Cala Sant Francesc

Foto: Quim Llorens

Foto: Quim Llorens

Blanes va tancar ahir diumenge la Festa Major de Santa Anna 2013 amb la celebració de l’Aplec de l’Amor, a la Cala Sant Francesc. La celebració es va encetar a les sis de la tarda amb una audició de sardanes a càrrec de la Cobla del Col·legi Santa Maria, mentre que a la nit hi va haver un sopar popular a base de pollastre amb samfaina pel qual van comprar tiquet unes 400 persones.

Es tracta d’un dels actes més arrelats i que compta amb una tradició de més de 100 anys al calendari de la Festa Major de Blanes. Fundat per Joan Ribas i Carreras l’any 1906, l’Aplec de l’Amor es caracteritza perquè els blanencs i blanenques fan un sopar a l’aire lliure i se’l prenen còmodament asseguts a la platja mentre gaudeixen de la nit escoltant música.

Les persones quer van assistir al concert van comptar amb l’al·licient de poder gaudir de l’espectacle Brasil.cat a càrrec d’Àngels Gonyalons i Toni Xuclà. Es tracta d’un petit passeig per la història de la música brasilera i algunes de les seves influències i evolució. El component intimista de l’espectacle el va fer ideal per l’entorn de Cala Bona en una nit d’estiu.

Al llarg del concert es van escoltar des de peces d’autors ja desapareguts fins a les de contemporanis com Caetano Veloso, Chico Buarque, Paulinho Moska, Chico Cesar o Lenine. Hi ha hagut un treball de recerca dels estils musicals brasilers menys exportats i més autòctons, la qual cosa li atorga el valor afegit de descobrir temes i melodies que no s’havien sentit abans.

Àngels Gonyalons i Toni Xuclà van cercar la complicitat del públic, recreant una reunió d’amics al bar amb unes guitarres, on els clients, coneguts i desconeguts, s’afegeixen, participen i gaudeixen de la màgia espontània i propera. Per això, no es va defugir del diàleg directe, l’intercanvi amb el públic, a qui es va convidar activament a participar.