Multitudinari correfoc de la Colla de Diables Sa Forcanera a la Festa Major de Blanes

Foto: Quim Llorens

Foto: Quim Llorens

El programa de la Festa Major de Blanes va incloure ahir un dels ingredients més esperats sobretot pel públic més jove, el correfoc que des de l’any 2003 forma part del cicle festiu estiuenc de la vila. I és que precisament el què ha fet enguany més especial que mai el correfoc ha estat que l’entitat que l’organitza per l’Ajuntament, la Colla de Diables Sa Forcanera, celebra aquest 2013 el seu 10è aniversari.

Per aquest motiu, l’espectacle pirotècnic que va oferir ahir dissabte a quarts de dotze de la nit, poc després que s’acabés la darrera actuació del Concurs Internacional de Focs d’Artifici, va ser més lluït que mai. Per donar-li encara més relleu, els Diables de Blanes van comptar amb el suport de dues altres colles: els Encendraires de les Franqueses del Vallès -que també van venir amb el seu propi grup de percussió-, així com la colla de Manresa i una petita representació dels diables d’Arenys de Munt. En total, aquesta matinada hi ha hagut més d’un centenar de diables repartint guspires.

Foto: Quim Llorens

Foto: Quim Llorens

Centenars de persones van participar al multitudinari correfoc que va començar sota l’arc dels copatrons, al carrer Ample, va continuar per diversos carrers del centre de la vila i va acabar finalitzant a la plaça de l’Església. Al llarg del seu recorregut, l’espectacle de so, música, llum i pólvora va aixecar l’expectació dels participants que el van anar empaitant, així com del públic que també el va anar seguint per gaudir-lo.

Foto: Quim Llorens

Foto: Quim Llorens

A banda de la música de la tabalada del grup de percussió, les empaitades dels diables, les llengües de foc dels bufadors i les erràtiques danses del bestiari dels diables de Blanes -S’Escórpora, Es Grill i Sa Lleona- el correfoc es va completar amb els esclats de les traques aèries que estaven instal·lades al llarg del recorregut. Per últim, val a dir que durant tot el correfoc va haver un dispositiu sanitari i de seguretat que tancava el recorregut per garantir qualsevol tipus d’assistència que fos necessària.

La Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes va dedicar el correfoc d’ahir a la nit al seu cap de colla, Pol M. Brunet que, juntament amb els membres de la colla, ha esmerçat molt d’esforç en la preparació de l’espectacle pirotècnic però que, finalment, no va poder participar-hi al haver patit un accident.

10 Anys de Foc Diable a Blanes

Al llarg d’aquests 10 anys, la Colla Sa Forcanera ha repartit guspires i tabalades arreu del país: a la Jonquera, Olot, Banyoles, Santa Coloma de Gramenet, Barcelona, Barberà del Vallès, Sant Hilari, Calella, Malgrat, Palafolls, Caldes de Malavella, Arenys de Mar… També ha fet intercanvis amb colles de Catalunya que han participat als seus correfocs.

Foto: Quim Llorens

Foto: Quim Llorens

L’entitat està formada per una quarantena de diables, entre foc i percussió, organitza cada any el correfoc de Blanes i Lloret, i compta amb molts projectes de futur. Un dels més engrescadors tindrà lloc el proper mes de setembre, quan sortiran per primera vegada dels Països Catalans en direcció a Toulouse.

Els actes del desè aniversari es van encetar el passat mes d’abril amb una exposició commemorativa que feia una retrospectiva fotogràfica de la seva història i està incloent diversos esdeveniments amb l’objectiu que sigui una celebració popular per gaudir d’aquesta data tan assenyalada i compartir-la amb vilatans i visitants.

La cloenda del 10è aniversari està previst que es faci al desembre, amb un acte final que inclourà, entre d’altres, un espectacle pirotècnic, un sopar i el lliurament de premis del concurs fotogràfic organitzat en motiu dels 10 anys.

Recta final de la Festa Major amb l’Aplec de l’Amor

La Festa Major 2013 de Blanes finalitza aquesta nit de diumenge amb l’Aplec de l’Amor que es farà a Cala Bona (cala Sant Francesc) a partir de les sis de la tarda. A aquesta hora hi haurà una audició de sardanes amb la Cobla del Col·legi Santa Maria, seguida a les nou de la nit per un sopar popular.

El concert d’Àngels Gonyalons i Toni Xuclà, que presenten l’espectacle Brasil.cat, tancarà els actes de l’Aplec de l’Amor i de la Festa Major de Blanes. Per últim, demà dilluns tindrà lloc el veredicte del 43è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava-Trofeu Vila de Blanes.