Blanes presenta el desplegament de la recollida del FORM

El tinent d’alcalde de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes, Celestino Lillo i Lara Salmerón, tècnica de l’Ajuntament de l’àrea de Medi Ambient, han presentat aquest matí al barri de la Plantera el desplegament de la recollida de la fracció orgànica de residus municipals (FORM). 

La recollida de la fracció orgànica es realitzarà a tot el municipi a partir del mes de gener de l’any vinent, però les properes setmanes els veïns dels barris començaran a rebre la informació així com uns contenidors domèstics per dipositar la matèria orgànica. 

L’inici del servei de recollida es realitzarà en dues fases. La primera que afectarà unes 17.000 persones contempla els barris de la Plantera, Mas Marull, Racó d’en Portes, Quatre Vents, Racó Blau, Mas Torrents, Mas Borell, Els Pavos, Ca la Guidó, Mas Carolet i La Perla. 

La segona fase on hi viuen unes 12.000 persones contempla els barris de S’Abanell, Els Pins, Els Olivers, Mas Enlaire, Mont-Ferrant, Mas Borinot, Ca n’Illes, Residencial Blanes, Blanes Vistamar, Valldolig 1 i 2, Serrallarga, Corona i Residencial Santa Cristina, Cala Sant Francesc i Mas Guelo. La tècnica de medi ambient de l’Ajuntament de Blanes, Lara Salmerón ha explicat que aquesta segona fase s’iniciarà a partir del mes de juny, ja que bona part d’aquests sectors son de segona residència. 

 

Campanya de difusió

Lara Salmerón ha afegit que per conscienciar als veïns i veïnes es realitzaran un seguit d’activitats per difondre la campanya de recollida, com ara una bustiada a tots els habitatges, xerrades informatives, punts d’informació als barris, visita particularitzada a tots els comerços, i menjadors  col·lectius, campanya d’informació als marxants del municipi, activitats als centres educatius, actes festius i reunions de seguiment. 

El tinent d’alcalde de  Medi Ambient, Celestino Lillo, va manifestar que la voluntat és que tots els veïns dels barris que tindran aquest nou servei, tinguin tota la informació per quan es posi en marxa la nova recollida de fracció orgànica.

 

Edició: José Fernández – Foto: Joaquim Robert