Premiats diversos treballs de ciència d’alumnes de l’Escola Napoleó Soliva de Blanes

concurs

Concurs X(p)rimenta: Yessa Marena, David Carmona i Krystina

Els alumnes del Cicle Superior de l’Escola Napoleó Soliva de Blanes han participat i obtingut diversos premis en dos concursos de ciència que s’han fet a Catalunya. En el concurs X(p)rimenta 2013, organitzat entre d’altres per la FCRI (Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació), han obtingut una menció d’honor pel vídeo Arc de Sant Martí Casolà.

X(p)rimenta 2013 és una iniciativa organitzada conjuntament per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i l’Associació Catalana de Comunicació Científica amb el patrocini i suport d’empreses i entitats. Enguany s’han concedit 25 guardons en forma de 5 premis i 20 mencions. L’acte de lliurament dels premis i mencions va tenir lloc el passat divendres 28 de juny a Castelldefels, a l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació Aerospacial (EETAC).

Els alumnes de 5è i 6è curs van dissenyar els seus propis experiments, a més a més dels vídeos, una feina que van estar treballant al llarg de tot el mes d’abril. Ho van fer durant una hora setmanal que dediquen, juntament amb els seus professors, a fer experiments i treballs més manipulatius al laboratori.

cocurs2

Concus Nit de la Recerca: Carla Martínez, Lucía Castañón i Felina Mikaela Valencia

D’altra banda, en relació al Concurs de Dibuix de la Nit de la Recerca organitzat entre d’altres per la Fundació Recerca en Acció, tres altres alumnes de l’Escola Napoleó Soliva han obtingut un segon premi i 2 accèssits pels dibuixos de Com és un científic o científica?. El concurs es presentava el lema Com és un científic o científica? perquè els alumnes fessin els seus dibuixos amb l’objectiu d’apropar la figura de les persones que fan recerca al públic jove i, a través de les obres presentades, conèixer com veuen els nois i noies la professió científica.

Pel que fa als noms dels guanyadors dels dos concursos –que esmentem en l’ordre en què apareixen a les fotografies que adjuntem-, són els següents:

Concurs X(p)rimenta: Yessa Marena, David Carmona i Krystina

Concurs Nit de la Recerca: Carla Martínez, Lucía Castañón i Felina Mikaela Valencia.