Campanya a Blanes per fomentar la implantació dels xips identificatius als animals de companyia

Un gos en un establiment veterinari

Un gos en un establiment veterinari

Durant el proper mes de juliol l’Ajuntament de Blanes, a través de l’Àrea de Salut i Qualitat de Vida, promourà la campanya Canvia de Xip i Posa-li el Xip per fomentar la implantació del xip identificatiu als animals de companyia. Es farà de forma conjunta amb les clíniques veterinàries de Blanes que voluntàriament s’hi han adherit.

Els destinataris en són persones que encara no han col·locat el xip al seu animal de companyia que, segons la classificació estandarditzada, correspon a tres tipus: gossos, gats o fures.

El principal objectiu de la campanya Canvia de Xip i Posa-li el Xip, que es farà de manera exclusiva a Blanes i no forma part de cap promoció global, és millorar les condicions de vida dels animals de companyia per part dels seus amos i mestresses, així com lluitar amb més eficàcia contra la xacra dels abandonaments. Actualment s’estima que, només al municipi de Blanes, poden haver-hi al voltant d’uns 3.000 gossos que encara no porten implantat el xip identificatiu.

La campanya es posarà en marxa de l’1 al 31 de juliol d’aquest 2013, i consisteix en un descompte substancial del preu de col·locació del xip, que serà de 30 euros durant el període que dura la campanya. Habitualment, el cost d’aquesta operació és de 50 euros, per tant el descompte que s’ha aplicat, amb la col·laboració de les clíniques veterinàries del municipi, és del 40%.

Les clíniques veterinàries de Blanes que s’han adherit a la campanya Canvia de Xip i Posa-li el Xip –la totalitat de les que actualment estan operatives- són: Mireia Balliu, Blanes, Canvet, CINOS, Quatre Vents i Rodamón.

Podran accedir i beneficiar-se de la campanya totes les persones que decideixin implantar el xip al seu animal de companyia, sense requisits previs. Això vol dir que no caldrà acreditar que s’està empadronat a Blanes, i tampoc serà necessari demostrar la inscripció al cens municipals d’animals de companyia. D’aquesta manera, es vol promoure la màxima participació per part de les persones que desitgin posar el xip al seu animal de companyia.

Segons les dades que consten a l’Ajuntament de Blanes, actualment hi ha 569 animals de companyia censats al municipi, dels quals més del 90% són gossos. Per censar un animal de companyia s’ha de pagar una taxa de 8’62 euros, un cost que en canvi varia considerablement si es tracta de gossos potencialment perillosos i que, a més, ha d’anar acompanyada d’una llicència administrativa que suposa haver de complimentar diversos tràmits.

Per a obtenir més informació de la campanya Canvia de Xip i Posa-li el Xip, es pot trucar a l’Àrea de Salut i Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Blanes, de les 8 del matí fins a la 1 del migdia, al telèfon 972 379 401.